OVO ĆE NEKIMA POMRSITI PLANOVE: Stiže jako nevrijeme, upaljen je meteoalarm za zagrebačku regiju

Nevrijeme u Zagrebu (Foto: Boris Kovacev/CROPIX)

Dok će vikend na Jadranu obilježiti obilje sunca i prave ljetne temperature, ako ste u unutrašnjosti, nije na odmet tijekom poslijepodneva ponijeti kišobran. Iz DHMZ-a javljaju da je u zagrebačkoj regiji vrijeme “opasno”, a zašto je to tako, pročitajte u nastavku.

“Pretežno sunčano bit će osobito u Dalmaciji. Kasno poslijepodne i navečer mjestimice pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u središnjim i istočnim predjelima gdje je lokalno moguće i nevrijeme. Slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar popodne u okretanju na umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 32, a na Jadranu 26 i 29 °C”, prognoza je za Hrvatsku danas.

Screenshot DHMZ

Sunčano će biti i u Zagrebu sve do kasnog poslijepodneva kada su mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vjetar će tada okrenuti na umjereno do prolazno i jak sjeveroistočnjak.

Zagrebačka i osječka regija nalaze se pod “narančastim” upozorenjem iz Državnog hidrometeorološkog zavoda danas zbog grmljavinskih nevremena i jakoga vjetra.  Moguća je i tuča, uz olujne udare vjetra. Zbog nevremena su također mogući i prekidi u aktivnostima na otvorenom, kao i prometu. Karlovačka i gospićka regija označene su žutom bojom što znači da je vrijeme potencijalno opasno.

Screenshot DHMZ

Imajte na umu da je ovo upozorenje iz DHMZ-a na snazi u nedjelju.

 


Komentari