‘Ovi iz Možemo! su počeli parafrazirati moju poruku iz 2016.’ Plenković smatra da je HDZ pobjednik lokalnih izbora

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Premijer RH Andrej Plenković povodom Dana grada Zagreba sudjeluje na svečanosti uručenja javnih priznanja. Zagrepčanima i Zagrepčankama čestitao je Dan grada, kao i laureatima s naglaskom na ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević” Alemku Markotić.

Prilikom davanja izjave, novinari su ga upitali je li nazvao novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i čestitao mu na dobivenom mandatu, Plenković je kratko odgovorio da još uvijek nije, ali hoće.

Možemo! parafrazira moju poruku iz 2016.

Ponovio je da je HDZ pobjednik na lokalnim izborima.

“Nikad dosad HDZ nije dobio 15 županija. Vidim da su ovi iz Možemo! počeli parafrazirati moju poruku iz 2016., kad sam rekao da mijenjamo HDZ da bismo mijenjali Hrvatsku, oni kažu da mijenjaju Zagreb da bi mijenjali Hrvatsku, očito imaju nešto protiv ove Hrvatske”, kaže premijer.

Istaknuo je i da je ova Vlada tijekom pandemije sačuvala radna mjesta i osigurala novac za obnovu nakon potresa.

“Moram još oslušnuti koju to promjenu oni zazivaju”, komentirao je i dodao da očekuje dobru suradnju s čelnikom platforme Možemo!.

Kazao je i da smatra sramotnim to što predsjednik Zoran Milanović nije uputio čestitku na Dan državnosti. Što se tiče Domovinskog pokreta, Plenković ideju stvaranja alternative poput HDZ-a smatra besmislenom.

“U političkom smislu dovodi samo do fragmentacije biračkog tijela, i na taj način omogućava kandidatima ljevice da kroz drugi krug pobjeđuju”, kaže premijer.

Obrušio se na komercijalne televizije

Optužio je i pojedine komercijalne televizije da su namjerno krivo izgovarali ime HDZ-ova kandidata Davora Filipovića.

“To se vidi iz aviona, ne može se krivo govoriti ime čovjeku kojeg zovete u goste. Tu bozu možete prodavati samo nekome naivcu. Ta vrsta bezobrazluka i medijske agresije koja je išla prema Davoru Filipoviću, to nije profesionalno i nepristrano novinarstvo. Ako se nekoga zove u emisije da bi ih se ponizilo namjerno im krivo govoreći ime, onda to moramo znati”, kazao je Plenković.

Dražen Lalić je plaćenik

Profesora s FPZG-a Dražena Lalića koji je na RTL-u analizirao lokalne izbore nazvao je “plaćenikom koji dolazi na televizije kako bi gadio HDZ-ove kandidate”.


Komentari