Uz ove trikove znojit ćete se manje i ljepše mirisati

kinesiologyzone.com

Znate li da znoj nije kriv za žute mrlje na majici, već nešto sasvim drugo. Osim toga, pojačano znojenje ponekad nije bezazleno – može biti znak određenih bolesti i stanja.

Ocat pomaže u sužavanju pora na koži, time i u kontroli znojenja. Osim toga, jabučni ocat je dobar za ubijanje bakterija koje zapravo uzrokuju neugodan miris znoja. Nanesite ga na problematično područje prije spavanja i ujutro isperite.

Dehidracija može dovesti do pojačanog znojenja. Zato pripazite da dnevno unesete dovoljno vode u tijelo. Stručnjaci kažu da bi žene trebale popiti dvije litre, a muškarci tri.

Ljuta hrana potiče znojenje, tijeko ljetnih vrućina – zaobiđite je.

Nosite prozračnu odjeću. Umjetni materijali ne propuštaju zrak i potenciraju dodatno znojenje, baš kao i neugodan miris.

Vježbajte! Dok vježbate znojit ćete se više, ali kada prestanete, ono će biti manje naglašeno zbog pojačanog lučenja endorfina – hormona sreće koji snižava razinu kortizola (hormon odgovoran za stres). To pak rezultira boljim raspoloženjem i umanjuje neželjene nuspojave koje dolaze s tjeskobom, npr. pojačano znojenje i neugodan miris, piše 24 sata.


Komentari