Ove predmete i površine nikako ne smijete prati deterdžentom za posuđe

Pixabay

Deterdžent za posuđe nije višenamjensko sredstvo za čišćenje, a portal Zadovoljna.hr donosi popis predmeta i površina koje ne smijete tretirati deterdžentom za posuđe.

1. Automobil
Oni koji svog limenog ljubimca ne peru u autopraonici, nego kod kuće često znaju koristiti deterdžent za pranje posuđa. Izbjegavajte njegovo korištenje umjesto šampona za pranje auta jer deterdžent za posuđe može naštetiti boji. Specijalizirani šamponi za automobile štite boju i gornji sloj laka.

3. Odjeća od osjetljivih tkanina

Mrlje na odjeći napravljenoj od osjetljivih i finiih tkaninama koje ne perete, nego odnosite na kemijsko čišćenje nikada nemojte tretirati deterdžentom za pranje posuđa.

2. Prozori i ogledala
Ove površine često peremo deterdžentom za posuđe. Međutim, jeste li znali da vam on umjesto sjaja može ostaviti tragove na prozorima i ogledalima? Ovisno o tome koliko je jak, može biti poprilično abrazivan, stoga radije nemojte riskirati i ne perite staklene površine njime.

3. Odjeća namijenjena kemijskom čišćenju
Mrlje na odjeći napravljenoj od osjetljivih i finih materijala koje ne perete, nego odnosite na kemijsko čišćenje nikada nemojte tretirati deterdžentom za pranje posuđa. Često nam je to prva reakcija kada nam na omiljene hlače od štofa doleti komad hrane i zamasti ih, ali imajte na umu da deterdžent može oštetiti tkaninu i radije ne skidajte mrlju njime.

4. Perilica za posuđe
Ostali ste bez tableta za perilicu i namjeravate ih zamijeniti deterdžentom za posuđe? Nemojte, osim ako ne želite prostoriju punu pjene. Za razliku od običnog, specijalni deterdženti prilagođeni pranju u perilici manje se pjene od običnih i lakše se ispiru sa posuđa. Pri korištenju običnog deterdženta često dolazi do pretjeranog stvaranja pjene koja tijekom pranja izlazi iz perilice.

Komentari

Komentari