I OVE GODINE BRANI TITULU NAJBOLJE EUROPSKE DESTINACIJE: Deset novih sadržaja koji će obogatiti Advent

Screensho/Zagrebtourist

Advent u Zagrebu prošle je godine proglašen najboljom europskom destinacijom u vrijeme Adventa, a ove godine počinje u subotu 26. studenog.

Trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima, do 8. siječnja 2017. godine. Tako će se u subotu uz svečano otvaranje Adventa na Zrinjevcu paljenjem ukrasnih lampica otvoriti i Advent na Europskom trgu, Ledeni park na Tomislavovom trgu, Fuliranje, Zagrebačka božićna bajka i druge atrakcije.

Turistička zajednica grada Zagreba ove je godine Advent odlučila dodatno obogatiti novim sadržajima. Tako će Zagrepčani i svi posjetitelji hrvatske metropole moći uživati u čak 10 novih događanja u vrijeme Adventa.

Omiljena Dvorišta, koja ljeti obogaćuju Gornji grad ove godine dobit će i zimsku verziju. To je jedna od novosti Adventa na Gornjem grdu koji osim Dvorišta još uključuje Advent na Vranicanijevoj livadi, Advent u Galeriji Klovićevi dvori i Advent na Štrosu.

Prvi put Advent se širi i preko Save. Tako će Novi Zagreb također živnuti jer će u njemu biti organiziran Novi advent i Ledena bajka Djeda Mraza.

Noviteti koje je u četvrtak predstavila direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld u hotelu Esplanade bit će još i Modni advent, događanje naziva Kod Rudolfa, Advent u Dizajn distriktu, a novost je i Advent u Tunelu koji je otvoren ovog ljeta i spaja Mesničku s Radićevoj s izlazima na Ilicu.

Porast posjetitelja od čak 50 posto

Osim noviteta, tu su i već tradicionalni programi kao sto su Žive jaslice, ArtOmat, S božićnih balkona u Zagrebu te prigodni programi u MUO, HNK i Etnografskom muzeju te naravno Advent i Nova godina na Trgu bana Jelačića, prenosi Index.
Prema riječima direktorice TZGZ Martine Bienenfeld, Advent u Zagrebu je najvažnije događanje u Zagrebu, a u zadnje dvije godine bilježi porast posjetitelja od čak 50 posto o čemu je Index već pisao.
Prema podacima TZGZ u 2013. godini zabilježeno je 45.393 dolazaka i 82. 284 noćenja, dok je prošle godine u prosincu ostvareno 70.550 dolazaka i 123.734 noćenja.
Osim toga, zagrebački Advent je, kažu u TZGZ dobitnik i nagrade za najbolje turističko događanje na Danima hrvatskog turizma održanim prošli tjedan, a kao pobjednik natjecanja European Best Christmas Destination, ove će godine imati priliku braniti titulu od 2. do 12. prosinca.


Komentari