‘OVAKVU SRAMOTU HRVATSKA JOŠ NIJE VIDJELA’ Anka Mrak-Taritaš oštro o temi koja kopka Zagrepčane, ima poruku za Tomaševića i Korlaeta

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš poslalala je priopćenje za medije na temu 16 mjeseci od potresa u Zagrebu.

„Nevjerojatno je da je od zagrebačkog potresa prošlo već punih 16 mjeseci – ne zbog vremena koje je prošlo, nego zbog toga koliko se malo za to vrijeme učinilo, a učinilo se nije ništa“ izjavila Anka Mrak-Taritaš.

„Danas je 16 mjeseci od potresa u Zagrebu i okolici i zaista možemo slobodno reći da ovakvu sramotu Hrvatska još nije vidjela“ rekla je Mrak-Taritaš i dodala da najodgovorniji za obnovu, a to su ministar graditeljstva Horvat i šef Fonda za obnovu Vanđelić, “kao neki kroničari vremena bilježe i javno komentiraju vlastite promašaje i nerad”.

„Njih dvojica prepiru se tko je kriv, igraju se tko će na koju političku funkciju zasjesti u jesen, a ono što bi im trebao biti posao – obnova Zagreba – ne rade“, upozorila je predsjednica GLAS-a.

Ona smatra i da nova gradska uprava u Zagrebu mora biti jako oprezna da ne zapne u tom kolu sastančenja, prebacivanja odgovornosti i nerada.

„Zagrepčani su birali promjenu i bolji rad, a gradonačelnik Tomašević i zamjenik Korlaet moraju uložiti veliki trud da im to isporuče, posebno na temi koja je toliko važna kao što je obnova Zagreba od potresa.

Stalno se nadam da ću idućeg 22. moći reći da se nešto pokrenulo i počelo raditi, ali od toga i dalje ništa. Upozoravala sam i odmah nakon potresa i kad je donošen Zakon i Program mjera i kad je osnivan Fond da je sve zajedno loše i neprovedivo i najveća želja mi je da se konačno nešto promijeni i da obnova počne“, zaključila je Anka Mrak-Taritaš.

Komentari