‘OVAKAV SLUČAJ JE NEZABILJEŽEN U HRVATSKOJ’ Policija otkrila detalje o bombašima iz Rijeke, poznato i koji im je bio motiv: ‘Cijeli slučaj je kompleksan’

Foto: CROPIX

Dvojica muškaraca uhićena u subotu u Rijeci nakon eksplozije kod trgovačkog centra na Pećinama u Rijeci. Nakon podneva dvojac bi trebao biti priveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo, a sudac istrage odlučiti će o tome hoće li im odrediti istražni zatvor.

Primorsko-goranska policija održala je konferenciju za medije i otkrila više detalja o ovom slučaju. Jedna osoba je državljanin Njemačke, a drugi i Njemačke i Hrvatske. ”Obojica su bili prikriveno u Hrvatskoj”, kazala je policija na presici.

“Odmah nakon prvog događaja smo pristupili slučaju. Prvi događaj je upućivao da su počinitelji mogli imati veze s inozemstvom i da koriste metode i platforme koje do tada nisu korištene u Hrvatskoj. Zaključili smo da imaju veze s Hrvatskom. Predmet je kompleksan, i način na koji su djela počinjena. Istraživanje je išlo u više pravaca. Osim specifičnih metoda smo koristili i klasične metode policijskog rada. Išlo se u svim smjerovima”, kažu.

Policija je otkrila da je jedini motiv iza postavljanja bombi bila materijalna korist, a pokušali su iznuditi višemilijunske novčane iznose.

”Sama metodika njihovih radnji je bila direktna prijetnja. Dali su naslutiti da se radi o ozbiljnim stvarima i tražili ogromne novčane iznose. Ovakav slučaj je nezabilježen u Hrvatskoj, korištena tehnologija, znanje… Ovo je bio velik izazov za nas. Zato smo osoito zadovoljni što smo uspjeli riješiti slučaj”, rekli su iz policije.

Dok ozlijeđenih nema, riječ je o jednom u nizu podmetanja eksplozivnih naprava na širem riječkom području. Njihov motiv nije poznat, no policija je tijekom uhićenja kod njih pronašla još eksplozivnih naprava.


Komentari