OVAJ PUT NISU ZABORAVILI POSLATI OBAVIJEST: Ako čujete detonaciju nemojte se prestrašiti, MiG-ovi probijaju zvučni zid

MIG, Foto: MORH

Nakon što se u subotu iznad Zagreba čula snažna detonacija, nastala je panika jer su se svega nekoliko minuta ranije oglasile sirene za uzbunu. Kasnije se utvrdilo da su MiG-ovi probijali zvučni zid, a MORH je, čini se, o tome zaboravio obavijestiti građane. Ovaj put iz MORH-a su se sjetili poslati obavijest.

Prenosimo njihovo priopćenje.

“U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila provodit će u srijedu 6. srpnja 2022. od 10 do 13 sati redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Tijekom provedbe planiranog leta i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka te molimo građane za strpljenje i razumijevanje”.

Komentari