POSTAO JE HIT VEĆI I OD SAMOG BANDIĆA: Za njega morate znati, ni ne slutite o kome je riječ (FOTO)

balkans.aljazeera.net

Protekla 2015. godina bila je vrlo burna za grad Zagreb. Izdogađalo se tu svega, od uhićenja gradonačelnika do golih putnika u ZET-ovim tramvajima. 

S obzirom da smo sada prešli psihološku granicu i sad je sve potpuno jasno, donosimo vam top pet događaja koji su obilježili Zagreb u 2015. godini.

Uhićenje gradonačelnika Milana Bandića

Milan Bandić je, po drugi put, pritvoren u ožujku prošle godine. Istražni pritvor odredio mu je sudac u postupku koji se protiv njega vodio na Županijskom sudu, a zbog toga što je utjecao na svjedoke i pokušao ometati istragu protiv sebe u aferi Agram. Drugi je to put da je Bandić bio iza rešetaka. Prvi je put uhićen zajedno s još 15 osoba još u listopadu 2014. godine. Bandić je, u 2015. godini, u zatvoru proveo ukupno mjesec dana, a izašao je jer je Ustavni sud ukinuo tri rješenja Županijskog suda. Nedugo nakon što je izašao iz Remetinca, napravio je čistku u upravi Zagrebačkog Holdinga.

Odlazak Sandre Švaljek i čistka u Holdingu

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek i osoba koja je grad vodila dok je Bandić bio u pritvoru, dala je ostavku na to mjesto nedugo nakon što je Bandić izašao iz pritvora. Tako je Bandić zahvalio ženi koja je preuzela stvar u svoje ruke dok njega nije bilo. Nedugo nakon toga, u svibnju 2015.,  zagrebački je gradonačelnik smijenio kompletnu Upravu Holdinga, odnosno direktore i šefove ukupno 23 podružnice Zagrebačkog Holdinga. U odluci je naveo 7 slavnih razloga za takav potez, iako nikoga nije uvjerio da su smjene bile motivirane samo lošim vođenjem i nepravilnostima u radu.

HDZ spašava gradski proračun za 2016. i Bandića 

Gradski proračun za 2016. godinu izglasan je samo zbog toga što su ga podržali HDZ-ovci, a da nije bio izglasan, postojala je opasnost od novih lokalnih izbora. Tako je spašen Gradski proračun za 2016. godinu, ali vjerojatno i sam Milan Bandić na poziciji gradonačelnika. U isto je vrijeme Bandić na nacionalnoj razini dao podršku Domoljubnoj koaliciji, kako bi skupila potreban broj mandata za skupljanje saborske većine.

Zagreb proglašen europskom top destinacijom

Među ukupno 15 izabranih eurospkih metropola, upravo je Zagreb dobio titulu najbolje europske adventske destinacije. Iza sebe je svojim šarmom ostavio gradove poput Strasbourga, Aachena i Colmara, ali i Berlin i mnoge druge europske metropole, koje su se nesumljivo trudile da svoje ulice urede u adventskom i božićnom stilu.

Sitana Omer/Zagreb.info
Sitana Omer/Zagreb.info

U tramvaju uhvaćen i uhićen golač 

I da, za kraj jedna više manje simpatična vijest. Zna se da je protuzakonito šetati gol u javnosti, a isto bi valjda trebalo vrijediti i za vožnju tramvajem. Međutim, ništa to nije spriječilo ovog muškarca da se usred srpnja zavali u ZET-ovu sjedalicu – potpuno gol! Mladić od dvadesetak godina uhićen je tako usred samo njemu ugodne vožnje, pjevušeći Severinine hitove, a Zagrepčani su dobili svog popularnog golača u javnom prijevozu!

Zagreb.info
Zagreb.info

Zaključimo da je protekla godina uistinu bila uzbudljiva, u najmanju ruku. Ali zašto smo zaključili da je naš golač ipak popularniji od gradonačelnika? Pa, rjeđe možemo vidjeti nagog putnika u tramvaju, nego našeg gradonačelnika u zatvoru!

>>>ŠOK U TRAMVAJU BROJ TRI! Potpuno gol muškarac pjevajući Severinine hitove zgrozio putnike (FOTO)

>>>SPEKTAKULARNA POBJEDA! ZAGREB DOBIO TITULU NAJLJEPŠEG ADVENTSKOG GRADA U EUROPI! (FOTO/VIDEO)

>>>NOVIH LOKALNIH IZBORA NEĆE BITI! HDZ dao podršku Bandićevu proračunu

Komentari