Ova snimka slama srca: Pogledajte kako se ponaša odgojiteljica doma za nezbrinutu djecu!

Pixabay

Pokret Levijatan u Srbiji je poznat po svojim nekonvencionalnim metodama kojima se koriste kako bi zaštitili prava životinja. Očito su odlučili proširiti bazu svog djelovanja jer su na svom Facebook profilu podijelili video snimku u kojoj se jasno vidi kako odgojiteljica u jednom domu za nezbrinutu djecu u Beogradu, bahato ponaša prema maloj djeci bez roditelja.

Snimka prikazuje agresivno ponašanje prema jednom djetetu koje ona doslovce baca u krevetić, a potom mališane i fotografira u području doma u kojem to nije dozvoljeno.

Centar za zaštitu dojenčadi, djece i omladine Beograd, odmah po saznanju je reagirao i suspendirao medicinsku sestru Đ.A. do utvrđivanja činjeničnog stanja i okončanja disciplinskog postupka, piše Radio Sarajevo.

Slučajevi zlostavljanja po dječjim domovima, nažalost, nisu rijetki. Prije nekoliko godina zagrebački dom za nezbrinutu djecu našao se u nezavidnoj situaciji kada se otkrilo kako su stariji štićenici doma seksualno zlostavljali četnaestogodišnjeg mladića.

Nije sasvim jasno je li zlostavljač također štićenik te institucije ili štićenik Psihijatrijske bolnice Lopači u kojima je zlostavljani mladić povremeno boravio, ispričao je i kako su mu prisilno davali droge.

Prema njegovim riječima, seksualno zlostavljanje je bilo samo jedno od načina maltretiranja. Zlostavljači su ga protivno njegovoj volje nekoliko puta tetovirali iglom i tintom, a svakodnevno je trpio premlaćivanje.


Komentari