‘Otvorila sam oči, a on je stajao iznad mene’: Zagrebački podstanari otvorili su nam dušu! Ovo su njihova iskustva 

Pixabay

Biti podstanar u Zagrebu nerijetko nije lako, jer osim što to iskustvo podrazumijeva visoke cijene najma, koje nerijetko ne prate ono što se u stanu nudi, podstanari se susreću s brojnim, u najmanju ruku, nevjerojatnim iskustvima. Što su sve kroz svoj podstanarski staž iskusili ispričali su nam Zagrepčani s kojima smo razgovarali.

”Unajmila sam jednosoban stan, u to vrijeme radila sam od jutra do sutra, i u jednom trenutku kada sam odlučila zaspati usred dana doživjela sam najneugodnije iskustvo u životu. Otvorim oči, u polusnu, a iznad mene stoji vlasnik stana. U šoku ga pitam što ti tu radip, a on kaže da nije znao da ima nekoga. Zgrozila sam se”, priča nam svoje iskustvo medicinska sestra kojoj se noćna mora ostvarila u Španskom.

O neudognim iskustvima kada je o podstanarstvu riječ, naš bi naredni sugovornik, kako kaže, mogao napisati knjigu.

”Bilo je situacija kada bi najmodavci u stanu ostavili po pun ormar svoje stare robe i stvari koje više ne koriste, svjedočio sam i prljavim tepisima, prastarim zavjesama, rasklimanom namještaju. I kada bih se ponudio da nešto saniram, ili popravim u stanu nastala bi panika. Ništa ne smiješ dirati, a sve se raspada. Valjda u te stanove dio njih stavi smeće kojega se ne žele riješiti”, žali se ovaj student.

U stanu u Trnju svoje prve  studentske dane zajedno s cimericom proživjela je naša iduća sugovornica.

”Mi nismo imale mira, stanodavka nam je doslovno svaki dan dolazila na vrata, i provjeravala što radimo. Kad bi joj odbile otvoriti, ona bi sama gurala ključ u bravu i pokušavala ući u nutra”, prisjeća se naša iduća sugovornica.

A da previše koristi vodu, prigovor je kojega je dobio prijatelj našeg sugovornika.

”Mojem prijatelju je stanodavka rekla da u stanu ne smije pušiti, da svaki vikend mora ići kući i da ne pretjeruje s kuhanjem, ali i da pazi da mu voda ne kapa izvan umivaonika”, sjeća se nadalje ovaj mladić.

Komentari