Otvoreni 19. Dani zagrebačkih jagoda: Slatko voće na čak 80-ak frekventnih lokacija u gradu

Zagreb.hr

Na Trgu kralja Tomislava gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić jutros je otvorio, 19. po redu, manifestaciju Dani zagrebačkih jagoda.

Na 55 ha, 45 proizvođača s područja grada Zagreba, proizvede godišnje 1200 tona jagoda što Zagreb čini najvećim proizvođačem jagoda u Hrvatskoj, rekao je gradonačelnik Bandić pozvavši sugrađane da tijekom svibnja i lipnja kupe ovo slatko voće na čak 80-ak frekventnih lokacija u gradu.
Zahvalivši svim proizvođačima na trudu, gradonačelnik je napomenuo da Zagreb ima tri poljoprivredna brenda – Zg sirek, Zg trešnju i Jagodicu Purgericu.

Ova manifestacija počela je prije 18 godina skromno, s nekoliko uzgajatelja i dva, tri štanda. Danas smo uz potporu gradonačelnika i Grada, došli do toga da samo u Zagrebu imamo 45 proizvođača i oko 20tak proizvođača s područja Zagrebačke županije te možemo u potpunosti snabdjeti Zagreb bez potrebe za uvozom, rekao je predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda Grada Zagreba Marijan Herceg podsjetivši da su prije tri godine brendirali zagrebačku jagodu, sorte clery, jolly i assia.

Sve Jagodice Purgerice moraju zadovoljavati visoke kriterije kvalitete stoga pozivam sugrađane da kupuju s povjerenjem.

Dani zagrebačkih jagoda održavaju se u organizaciji Udruge uzgajatelja jagoda grada Zagreba u suradnji s Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije Jagodni prsten.


Komentari