Otvorena SMOTRA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Zagreb.hr

Smotra će za posjetitelje biti otvorena u četvrtak i petak 12. i 13. studenoga od 10 do 18 sati, a u subotu 14. studenoga od 9 do 15 sati. Ulaz na Smotru je besplatan.

U Francuskom paviljonu Studentskog centra otvorena je 20. jubilarna Smotra Sveučilišta, na kojoj će u naredna tri dana, učenicima srednjih škola i studentima, biti predstavljene mogućnosti studiranja na preddiplomskim, diplomskim i postdiplomskim studijima.

Manifestaciji koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba pridružio se i gradonačelnik Milan Bandić.

“Uz to što je gospodarsko, političko i kulturno središte, Zagreb nosi i titulu centra znanja i izvrsnosti Lijepe Naše”, kazao je Bandić. Gradonačelnik je naglasio kako je ova smotra iznimno važna kako bi svima zainteresiranima pružila pravovremene informacije kada je u pitanju donošenje velikih životnih odluka kao što je odabir fakulteta.


Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras zahvalio je Gradu Zagrebu, izjavivši kako bi svatko trebao prema vlastitim željama i sposobnostima svjesno odabrati što će raditi u životu, te je pozvao mlade da posjete smotru na kojoj će biti predstavljena 563 studijska programa.

U svrhu poboljšavanja uvjeta života studenata, ove godine ostvarena je suradnja Sveučilišta u Zagrebu s Gradskim uredom za zdravstvo, u vidu već predstavljenog informativnog priručnika o besplatnim zdravstvenim uslugama Vodič za mlade, a provodi se i niz preventivnih aktivnosti namijenjenih mladima kao što su inicijative za zaštitu i promicanje zdravlja i socijalnu skrb mladih.

Svi zainteresirani će se moći informirati o studijskim programima i upisnim uvjetima, kao i o uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu, te zapošljavanja u pojedini strukama i brojnim ostalim pojedinostima. Smotra će za posjetitelje biti otvorena u četvrtak i petak 12. i 13. studenoga od 10 do 18 sati, a u subotu 14. studenoga od 9 do 15 sati. Ulaz na Smotru je besplatan.

Komentari

loading...