OTVORENA DVORANA U LUČKOM: Čekali stoljeće i pol na nju

Napokon je otvorena dugoiščekivana gimnastička dvorana u Sportskom centru Lučko. Svečanom otvorenju prisutstvovali su mnogi sportaši te ih je svojim dolaskom počastio i gradonačelnik Milan Bandić.

“U jednoj prekrasnoj europskoj metropoli je nedostajao ovakav centar. Imali smo trenere koji su imali znanje i želju, imali smo talentirane gimnastičare, ali nam je nedostajao upravo ovakav centar”, kazao je Marijo Možnik, osvajač prve pojedinačne medalje na SP-u u gimnastici za Hrvatsku.

Otvaranje ja započelo simboličnim demonstracijama vježbi na spravama koje su odradili Petra Ribarić, Tina Zelčić te najbolji hrvatski gimnastičar, Tin Srbić.

“Nisam se baš pripremao da puno govorim jer sam mislio sam da ću samo vježbati. Ali mogu reći da kad sam prije toliko godina krenuo treniraiti nisam mogao niti očekivati jednu ovakvu dvoranu i zato sam presretan. Nadam se da će se u ovom centru razviti se puno novih sportaša koji će osvojiti još hrpu medalja”, komentirao je Tin.

Površina dvorane namijenjene zagrebačkim klubovima sportske i ritmičke gimnastike
iznosi 1200 m². Kapacitet gledališta je 120 sjedećih mjesta uz mogućnost dodavanja još 300 mjesta na montažnim tribinama. Ono što je svakako najvažnije su nove vrhunske sprave nabavljene za dvoranu, budući da se na istima održavaju sva velika europska i
svjetska natjecanja.

Prije svečanog i simboličnog rezanja vrpce, okupljenima se obratio i sam gradonačelnik zahvalivši Tinu i Mariju. Istaknuo je kako su oni najzaslužniji za otvaranje ove dvorane zbog svojih iznimnih rezultata i postignuća.


Komentari