OTVOREN PARK KATE ŠOLJIĆ: Trešnjevačka oaza prostire se na pet tisuća kvadrata

Zagreb.hr

Dječje igralište izgrađivalo se četiri mjeseca, a sada je konačno otvoreno.

U nazočnosti brojnih žitelja Trešnjevke, na križanju Selske ceste i Baštijanove ulice, jutros je gradonačelnik Milan Bandić otvorio Park Kate Šoljić, imenovan po majci koja je u Domovinskom ratu izgubila četiri sina.

Zadnjih četiri mjeseca se na ovoj, pomno odabranoj lokaciji, radilo jedno od najljepših zagrebačkih dječjih igrališta, rekao je gradonačelnik Bandić i napomenuo da je politika Grada Više igrališta, manje gledališta.

park1
Zagreb.hr

Zastupnica u Gradskoj skupštini Dragica Nikolić istaknula je da je Kata Šoljić heroj i zahvalila gradonačelniku i Gradu Zagrebu na odluci da se, na inicijativu udruge Majki hrvatskih sokola, u znak zahvalnosti i poštovanja žrtve park nazove po njoj.

park
Zagreb.hr

Kompletno dječje igralište i park na pet tisuća kvadrata, ukupne vrijednosti oko 3,3 mil kuna bez PDV-a, napravljeno je u roku, rekao je pomoćnik pročelnika za građenje i održavanje komunalne infrastrukture Damir Đerzić te objasnio da je park koncipiran od dva dijela – intimnijeg mjesta za sjedenje i druženje i dječjeg igrališta. Izvedene su pješačke staze od antitraumatske podloge, uređene su klupe, nadstrešnice, izgrađena je i javna rasvjeta, a prostor je i dodatno izoliran biljnom vegetacijom postojećih divljih kestena i novim grmljem i stablima.

Cjelokupni prostor parka ima sustav za navodnjavanje i dvije fontane za piće, a sve je prilagođeno i osobama s invaliditetom.

Izvođač građevinskih i krajobraznih radova bila je tvrtka Nering, piše zagreb.hr.

>>> STANOVNICI TREŠNJEVKE IMAJU NOVU OAZU : Park koji nosi ime po ‘majci hrabrost’ napokon će biti otvoren


Komentari