Otvoren NOVI SUVREMENI odjel Psihijatrijske bolnice u Jankomiru, najavljeno i otvaranje novog LABORATORIJA

zagrebgradnja.hr

Ravnatelj doc.dr.sc. Filipčić kazao je kako kroz mjesec dana otvoriti i novi laboratorij za liječenje TMS- om, za što će Sv. Ivan postati referentni centar ovog dijela Europe.

Otvoren je novoizgrađeni i suvremeno opremljeni zamjenski objekt Odjela VI Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan u Jankomiru. Otvorio ga je gradonačelnik i najavio skoro otvaranje novog laboratorija za liječenje psihičkih i neuroloških bolesnika novom tehnikom transkraijanlne magnetske stimulacije (neinvazivna tehnika ekscitacije neurona u mozgu, koja se izvodi usmeravanjem magnetnih pulseva preko sklapa). To će bit prvi laboratorij ovakvog tipa u Hrvatskoj..

“Ovako dobri, mogu reći svjetski uvjeti, obvezuju nas da budemo još bolji, da budemo centar izvrsnosti”, rekao je ravnatelj bolnice doc.dr.sc. Igor Filipčić dodavši kako je, zahvaljujući potpori Grada Zagreba, bolnica Sv. Ivan postala najmodernija psihijatrijska bolnica u Hrvatskoj. Ravnatelj je objasnio kako će se kroz mjesec dana otvoriti i novi laboratorij za liječenje transkranijalnom magnetskom stimulacijom, za što će Sv. Ivan postati referentni centar ovog dijela Europe.

Novootvoreni odjel prostire se na ukupno 6.165 metara kvadratnih. U prizemlju se nalazi hitni prijam, dnevne bolnice za alkoholizam i ovisnost o kockanju, Jedinica za centralno naručivanje, specijalističko-konzilijarne ambulante, neurološka djelatnost s ultrazvučnom dijagnostikom, internistička ambulanta, rendgen, medicinsko – biokemijski laboratorij i ljekarna. Na prvome katu nalazi se odjel integrativne psihijatrije, koji broji ukupno 66 kreveta, od kojih je 15 namijenjeno palijativnim pacijentima dok je na drugome katu odjel za ovisnosti sa ukupno 70 kreveta a na trećem je knjižnica s predavaonicom. Na trećem katu je knjižnica s predavaonicom.


Kao osobitost danas otvorenog objekta, gradonačelnik je izdvojio 15 kreveta za palijativne psihičke bolesnike te najavio da će se već sutra taj broj povećati otvorenjem Odjela palijativne skrbi u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Rockefellerovoj.

Ukupna vrijednost investicije uz novi i moderni objekt Psihijatrijske bolnice Sv. Ivan, iznosi gotovo 49 milijuna kuna. Ovo je posljednji od ukupno tri izgrađena nova objekta u okviru Psihijatrijske bolnice. Prošle godine otvoreni su i zamjenski objekti Odjela III te objekt nabavno-skladišne službe. Stoji na službenim stranicama grada Zagreba.

Komentari

loading...
-->