Otvoren novi odjel za Jednodnevnu dječju kirurgiju na Srebrnjaku

www.bolnica-srebrnjak.hr

Ovo je drugi odjel takve vrste u Hrvatskoj, a Grad Zagreb u njegovu je izgradnju uložio gotovo pet milijuna kuna. 

Otvorenjem ovog odjela u Dječjoj bolnici Srebrnjak u kojoj se liječe djeca iz Zagreba i cijele Hrvatske, roditelji mališana dobili su mogućnost stalne prisutnosti uz svoje dijete. Isto tako, neće biti čekanja na preglede i termine operacija, a djeca se nakon kirurškog zahvata na ovom odjelu u pravilu kući vraćaju istoga dana.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknu je da je ova investicija zapravo ulaganje u najveći prioritet, a to je zdravlje djece, dok je ravnatelj bolnice Boro Nogalo za sljedeću godinu najavio dovšetak projekata izgradnje zdravstveno-rehabilitacijskog centra Kupres i Centra za translacijsku medicinu.

Odjel s operacijskim dvoranama uređivao se zadnje dvije godine, a obavlja operacijske zahvate poput operacija preponskih i pupčanih kila, punkcije zglobova, nespuštenih testisa, fimoza, endoskopije, bronhoskopije, te otorinolaringoloških zahvata kao što su operacije sinusa, krajnika, adenoidnih vegetacija, korekcija uški i slično. Uz dvorane, novouređeni prostor uključuje i sobe za prihvat djece i postoperativni smještaj.


Komentari

loading...
-->