Otvoren je 7. Zagreb Tourfilm festival s preko 807 filmova

Marko Prpic/PIXSELL

Zagreb Tourfilm Festival, međunarodni festival turističkog filma, otvoren je sinoć u kinu Kaptol Boutique Cinema, i to sedmi put zaredom.

Tamo će se u naredna dva dana prikazivati najbolji filmovi koji promoviraju destinacije iz cijelog svijeta, a među finalistima je žiri, koji se sastoji od stranih i hrvatskih producenata, umjetnika i turističkih djelatnika, izabrao i promo spot Hrvatske, u kojem se pojavljuju Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Mateo Kovačić, Dejan Lovren, Dario Šarić, Marin Čilić, 2Cellos, Maksim Mrvica i Zrinka Cvitešić piše Večernji list.

“Ove godine pristiglo je 807 filmova iz 91 zemlje, sljedeće godine očekujemo više od stotinu” rekla je Spomenka Saraga, direktorica festivala. Ove godine u Zagreb su došli gosti iz Ekvadora, Filipina, Kine, Južne Koreje te mnogih europskih zemalja, ukupno 13 predstavnika zemalja koje se natječu, a vidjet će se, istakla je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, presjek novih trendova, svega što je moderno i što je najbolje u svijetu turističkog filma.

“Počeli smo u Muzeju Mimara, rasli smo i više nismo tako mali, prošle godine smo se preselili u kino dvoranu, ove godine imamo novi dizajn i novo vizualno rješenje” kazala je Bienenfeld. Na otvorenje festivala stigao je i ministar turizma Gari Cappelli te gradonačelnik Milan Bandić, koji je zaključio da je Zagreb “moderan, srdačan, šarmantan i siguran” te da su ti atributi zaslužni za sve turističke uspjehe glavnog grada. Projekcije su od 11 do 21 sat i besplatne su, a program se može pogledati ovdje.

Sutra navečer nagrade će dobiti triedesetak najboljih filmova u nekoliko kategorija, od 250, koliko ih je ušlo u uži izbor.


Komentari