Otvoren Festival tolerancije: Film ‘Vukodlak’ zaslužio gromoglasan pljesak

Jučerašnji je dan bio obilježen otvorenjem 13. festivala tolerancije u Zagrebu. Otvorenje, kojemu su pristutstvovala važna lica, poput gradonačelnika Zagreba i redatelj Adrian Panek, održalo se Studentskome centru Sveučilišta u Zagrebu.

Festival je započeo projekcijom filma ‘Vukodlak’ poljskoga redatelja Adriana Paneka. Sami film radi se o djeci koja su tek pobjegla iz koncentracijskog logora u još veće životne užase u napuštenom zdanju u šumi.

“Najstrašnije je kada su djeca žrtve rata. Zato i danas, i mi u Poljskoj, i vi u Hrvatskoj, trebamo sustavno otvarati te teme. Drago mi je što upravo temom stradanja djece započinje ovaj festival”, rekao je Adrian Panek, a penosi Tportal.hr.

Na samu manifestaciju osvrnuo se i gradonačelnik Milan Bandić istaknuvši njezinu dragocjenost i važnost za moderno društvo. Dodao je kako se na festivalu donose najvažnije teme,  a to su ne samo poštivanje nego i slavljenje različitosti te temeljna načela jednakosti, slobode, pravde i bratstva.

“Sve ovo ne bismo uspjeli da trinaest godina nisam učila od najboljega – Branka Lustiga. Iako smo u 24 sata bili prisiljeni mijenjati glavnu kino dvoranu, niti jedan film nije skinut s programa. Uz pomoć grada Zagreba, kina SC, Kinoteke i kina Tuškanac, sve što smo najavili, ostaje, pa će publika uistinu ove godine uživati u pravim stvarima!”, istaknula je direktorica Festivala tolerancije Nataša Popović, a prenosi Tportal.hr

Komentari