Otvaraju se javne garaže, ali besplatan parking imat će samo odabrani

FOTO: Ivan Klindić

Uspostavom javnog gradskog prijevoza mijenjaju se i mjere besplatnog parkiranja u javnim garažama i na javnim parkiralištima, izvijestili su iz Holdinga te naveli kako će besplatan parking u u javnim garažama Tuškanac, Langov trg, Petrinjska, Gorica i javnim garažama u Novom Jelkovcu, od sutra imati samo oni građani koji imaju prebivalište u zoni naplate parkiranja te kojima je izdana potvrda da su njihovi objekti oštećeni u potresu od strane mjerodavnog gradskog ureda koji vodi evidenciju o neuporabljivosti objekata.

S druge strane, još uvijek je za sve korisnike besplatno parkiranje na javnim parkiralištima koja se nalaze na području gradskih četvrti Donji grad, Gornji grad – Medveščak, Podsljeme, Gornja Dubrava i Sesvete.

Besplatno će se parkirati i na području Cvjetnog naselja oni građani čiji su objekti oštećeni u potresu, a koji su privremeno smješteni u Studenskom naselju „Cvjetno naselje“, samo na temelju potvrde izdane od mjerodavnog gradskog ureda.

Za zdravstveno-medicinsko i tehničko osoblje bolnica grada Zagreba kao i građane koji koriste njihove usluge na lokacijama bolnica te ulicama u neposrednoj blizini istih bolnica osiguran je besplatan parking, a tu povlasticu imaju i djelatnike državnih i lokalnih tijela vlasti Republike Hrvatske (MUP, MORH, SOA, VSOA, UVNS, DUZS, Ured za izvanredne situacije grada Zagreba, vatrogasci i dr.).

Za kraj, pozvali su građane, kojih očito još ima, čija su vozila oštećena u potresu 22. ožujka 2020. god., te koja nisu u voznom stanju, a u trenutku oštećenja su bila parkirana na označenim javnim parkiralištima, da nam se jave ukoliko žele da se njihova vozila premjeste s postojećih lokacija. Kontakt brojevi: 01 6421888, mob.:091 4816 043, e-mail [email protected], naveli su.

Vozila se na zahtjev vlasnika mogu premjestiti na neku od lokacija na području Grada Zagreba po njihovom odabiru ili na istočno parkiralište Zagrebačkog velesajma, a premještaj će se obaviti bez ikakvog troška za vlasnike vozila, zaključuju.


Komentari