OTVORILA SE NOVA LOKACIJA ZA TESTIRANJE NA KORONU! Trebala bi smanjiti gužve na postojećim lokacijama

Foto: Damir Trut/Facebook

Na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma danas je otvorena nova lokacija za testiranje na koronavirus u Zagrebu. Doznaje se to od ravnatelja zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimira Šostara.

Šostar kaže kako bi testiranja na novoj lokaciji mogla početi do kraja tjedna.

Na sastanku s predstavnicima zavoda za javno zdravstvo, među kojima je bio i ministar VIli Beroš i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, dogovoreno je i zapošljavanje dodatnih kadrova. Prije svega mladih doktora koji su završili fakultet, rekao je Šostar.

Kontejneri na Zagrebačkom Velesajmu postavljeni su zbog povećanih potreba aktivnosti vezano uz smanjenje rizika širenja koronavirusa, a kako bi se rasteretile ustanove koje provode testiranje i smanjile gužve.

Obzirom na povećane potrebe za uspostavu trijažnih mjesta ispred zdravstvenih ustanova, lokacija za provedbu testiranja kao i za smještaj ljudi nakon potresa u Zagrebu, Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH je do sada koordiniralo i pružilo tehničku potporu za postavljanje 212 kontejnera.

137 kontejnera je postavljeno za provedbu mjera zaštite zdravlja od COVID-19 . Svi kontejneri dolaze preko Ravnateljstva za robne zalihe koje je obzirom na povećane potrebe, a temeljem zahtjeva Stožera CZ RH osiguralo još dodatnih 50 kontejnera.

Nova lokacija za testiranje na koronavirus na Zagrebačkom velesajmu trebala bi smanjiti sadašnje gužve na punktu na Gupčevoj zvijezdi te u Rockefellerovoj i Mirogojskoj ulici.

Testiranja na novoj lokaciji provodit će se svaki dan od 8 do 11 sati.

Obzirom na povećane potrebe za uspostavu trijažnih mjesta ispred zdravstvenih ustanova, lokacija za provedbu testiranja…

Objavljuje Damir TrutPetak, 23. listopada 2020.

 

Komentari