Otto Barić: ‘Tomašević me podsjeća na Živi zid, a Zagrebu treba krizni menadžer’

foto:Facebook

“Tomislav Tomašević ima solidnu bazu glasača, no cijeli angažman platforme Možemo više se svodi na aktivizam nego na konkretna rješenja. Podsjećaju me na Živi zid, koji osim ukazivanja na probleme nije imao konkretna rješenja za iste, kazao nam je arhitekt Otto Barić, jedan od pretendenata za mjesto gradonačelnika Zagreba. Milana Bandića i dalje smatra opasnom konkurencijom, no poručuje da Zagreb u ovom trenutku ne treba političara, već kriznog menadžera.

“Iako su moje šanse za pobjedu male, nakon potresa shvatio sam da nas čeka neviđena muka koja traži tehničko, sustavno i pragmatično rješenje. Sada doista političke bitke moraju pasti u drugi plan”, rekao je Barić koji Zakon o obnovi vidi kao solidno složen, ali teško provediv. Realnu distribuciju novca smatra najvećim problemom, kao i sveobuhvatnu kvalitetnu analizu oštećenih objekata koju zakon ne regulira.

“Tko će provesti sve aspekte analize, od snimanja objekta, pisanja troškovnika do statičkog ojačanja. Takvi poslovi nisu u domeni predstavnika stanara”, objasnio je arhitekt koji smatra da će Zagrebu biti potrebna dva godišnja budžeta da saniraju svu štetu, a nikome još nije jasno odakle izvući toliki novac.

“Sve što je građeno od posljednjeg potresa u 19. stoljeću do 30-ih godina 20. stoljeća treba temeljito rekonstruirati. Sigurno ima 300-400 objekata koje jednostavno treba srušiti i na njihovom mjestu izgraditi nove” dodao je Barić koji bi se tijekom kampanje najviše volio suočiti sa Zdravkom Marićem, koji se sve više spominje kao adut HDZ-a za nadolazeće lokalne izbore.

“Zbog cijele situacije s pandemijom koronavirusa Vili Beroš izgubio je popularnost, a Marića bi bilo šteta potrošiti jer se doista pokazao kao jedan od najboljih ministara u posljednjih 20 godina”, zaključio je poručivši da je sada doista trenutak da se počisti sav nered u glavnom gradu.

Tomašević traži objavu podataka o šteti od poplava: Građanima je tada obećana odšteta a nakon toga više ni riječi…


Komentari