Otočani iz protesta rasprostrli ručnike za plažu na Markovom trgu

FOTO: Index

Zahtjevaju da se pomorsko dobro izbaci iz Zakona o koncesijama.

Otočani vjeruju da se nekome jako žuri progurati ovaj zakon i već danima prosvjeduju. U ponedjeljak su stigli i na Markov trg, gdje su rasprostrli ručnike za plažu i transparente.

“Kao inicijativa Pokret otoka i brojnih organizacija, otočana i građana upozoravamo kako se u trenucima duboke krize vlasti u državi namjerava pošto-poto izglasati novi Zakon o koncesijama kojega smatramo potencijalno vrlo štetnim, te da otvara mogućnosti za zlouporabu raspolaganja pomorskim dobrom. Stoga, među ostalim, tražimo da se pomorsko dobro izbaci iz tog prijedloga Zakona”, stoji na službenoj stranici Pokreta Otoka.

Ovoj Akciji pridružili su se i stanovnici otoka, a u akciji “Čujete li svoje otoke, svoju obalu?” sudjelovali su Cres, Rab, Silba, Mali Losinj, Zlarin, Prvić, Šolta, Vis, Hvar, Brač, Korčula, Biševo, Makarska, Trogir, Split i Dubrovnik.

“Nigdje u Zakonu nije predviđeno uključivanje zainteresirane javnosti u postupak procjene opravdanosti koncesije niti u postupak odabira koncesionara – smatramo izuzetno važnim da u tom postupku sudjeluju i predstavnici lokalnih zajednica u kojima se nalazi objekt koncesije kao i predstavnici zainteresirane javnosti koje će imati ulogu monitoringa eventualnih koruptivnih rizika”, kažu organiziratori na službenoj stranici.


Komentari