OTKRIVENO TKO JE VLASNIK VREDNOTA: Novac i zlato nisu ni trebali biti u uredu šefa krim policije?!

Novac i zlato su mu, uz potvrdu, privremeno oduzeti, a u međuvremenu je vlasnik pokazao i potvrde o porijeklu bogatstva.

Vlasnik blaga ukradenog iz sefa načelnika Sektora kriminalističke policije Željka Dolačkog je, neslužbeno se doznaje, Antonio I., kojeg su 15. veljače u Zagrebu presrele policijske Kobre i u automobilu mu pronašli 280.000 eura i 2 kg zlata, prenosi Jutarnji.

Novac i zlato su mu, uz potvrdu, privremeno oduzeti, a u međuvremenu je Antonio I. pokazao i potvrde o porijeklu bogatstva. Riječ je bila o prodaji naslijeđene kuće za koju je dobio gotovinu, a za zlato je imao potvrdu da je kupljeno u Italiji.

Sada još jedino ostaje pitanje zašto su novac i zlato još uvijek bili u uredu Željka Dolačkog, to jest, zašto zaplijenjena imovina nije vraćena, a imala je legalno porijeklo.

Iz Nacionalnog sindikata policije jučer su poslali otvoreno pismo ministru Vlahi Orepiću u kojem ponavljaju da je potrebna smjena svih rukovoditelja u MUP-u, koji su na nezakonit način, usprkos neispunjavanju uvjeta za vodeća radna mjesta, godinama obnašali šefovske funkcije. U pismu se izričito traži smjena ravnatelja policije te načelnika PU zagrebačke.

>>> USTALI POLICAJCI, A BIVŠI ČELNIK OTKRIVA: Osiguranje zgrade policije u Heinzelovoj jednostavno je šokantno

>>> PLJAČKA STOLJEĆA U HEINZLOVOJ: Provalili u zgradu policije, uzeli zlato i 280.000 eura!


Komentari