Otkriveni novi detalji, pod Porsche nije bila podmetnuta jedna već dvije bombe

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Ispod Porschea, osobnog automobila, navodno Hrvata koji radi u Njemačkoj, nije pronađena jedna, nego čak dvije eksplozivne naprave, izvijestila je zagrebačka policija nadopunjavajući informacije od jučer kada je evakuiran Porsche servis u Škorpikovoj ulici.

(FOTO) Bomba je ipak prava: Doznaje se i tko je vlasnik Porschea ispod kojeg su pirotehničari deaktivirali eksplozivnu napravu

“U autoservisu, na osobnom automobilu marke Porsche stranih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Njemačke koji koristi 43-godišnjak, prilikom pregleda automobila zaposlenici su pronašli eksplozivne naprave. Odmah po dojavi policiji na sumnju u eksplozivne naprave, na mjesto događaja su došli policijski službenici te ih deaktivirali čime je uklonjena opasnost po građane i zaposlenike”, stoji u priopćenju zagrebačke policije.

Zaposlenici servisa, za Dnevnik.hr, govore kako je postavljanje bombe moralo biti poprilično komplicirano jer napravu su uvidjeli, tvrde, nakon što je serviser skinuo prednji kotač. Isto tako, tvrde, nisu znali da su umetnute dvije naprave jer su pri uočavanju prve pozvali službenike i evakuirali servis.

Naposljetkum potvrdili su kako je automobil u vlasništvu njemačke tvrtke, ali ga vozi Hrvat koji ga redovno održava upravo u tom servisu, no njegvoo ime ne žele otkrivati.


Komentari