OTKRIVENI DETALJI LANCA PROSTITUCIJE: Sve vodio policijski znanac Švabo, desna ruka bila mu je samozatajna Diana

Foto: Marko Prpic/PIXSELL, Ilustracija

Zagrebačka policija objavila je kako je u suradnji s PNUSKOK-om, dovršila kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom i 30-godišnjakinjom zbog prostitucije žena od 32, 31, 41, 29 i 42 godine.

Sada Jutarnji list doznaje kako je riječ o 51-godišnjem Zoranu Vučur Simonu zvanom Švabo, koji je policiji otprije poznat te 30-godišnjoj Diani K. Naime, Švabo je “pao” 2009. godine tijekom međunarodne policijske akcije “Tara” koja se odnosila na krijumčarenje ljudi. Tada je uhićeno dvadesetak švercera koje se teretilo da su tijekom godine dana najmanje 192 osobe, uglavnom s Bliskog i Dalekog istoka, ali i s Kosova i Srbije prebacili u Austriju. Transport je išao preko ilegalnih prijelaza, a uslugu su naplaćivali od 500 do 1500 eura, zaradivši tako najmanje 150.000 eura.

Sada je pak policija otkrila kako je Švabo od kraja srpnja 2021. godine do kraja rujna 2021. godine mamio, vrbovao i poticao više ženskih osoba s teritorija Republike Hrvatske, Republike Srbije i Bosne i Hercegovine da na području grada Zagreba pružaju spolne usluge uz novčanu naknadu.

Pritom je koristio više uređaja i telefonskih kartica te oglašavao svoj “biznis”. Za to vrijeme, sa zainteresiranim muškarcima, 30-godišnja Diana dogovarala je mjesto, vrijeme i cijenu “usluge”.

Švabo je pritom na više adresa u Zagrebu unajmljivao stanove i apartmane u kojima su oštećene ženske osobe zainteresiranim muškim osobama pružale razne vrste spolnih usluga, a tijekom kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage stanova, osobnog automobila i kuće. Tijekom istih je pronađeno više mobilnih uređaja i kartica koji su korišteni za dogovor i počinjenje kaznenih djela te druga informatička oprema i novac, zaključuju iz policije koji navodi i kako su osumnjičenici predani pritvorskom nadzorniku.


Komentari