Otkriven uzrok požara na automobilu u Vrbanima: ‘Počelo je gruvati, u jednom trenu je bio vatromet’

Ilustracija. Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

U Zagrebu se jučer oko 16:30 zapalio automobil. Požar je izbio na parkingu iza zgrade u Horvaćanskoj ulici 176, u Vrbanima. Automobil je gotovo potpuno izgorio, a vatrogasci su nešto prije 17 sati ugasili požar, piše Index.

Vatra je zahvatila i parkirane automobile. Još tri automobila su nagorjela, od čega je jednom izgorio cijeli zadnji kraj, a druga dva su pretrpjela manja oštećenja.

Požar je najvjerojatnije proširio s radio uređaja koji se zapalio u automobilu.

O svemu se oglasila i policija.

“Oko 16.30 sati, 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Ford Mondeo zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Horvaćanskom cestom. Tijekom vožnje u jednom je trenutku u unutrašnjosti vozila, najvjerojatnije uslijed  tehničkog kvara izbio požar nakon čega je vozač na obližnjem parkiralištu zaustavio vozilo. Zbog požara na tom vozilu vozila oštećena su još tri osobna automobila koja su se nalazila u neposrednoj blizini. Požar su ugasili vatrogasci dok u događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, slijedi očevid”, poručili su iz zagrebačke policije.

“Čuo sam jaku eksploziju i detonaciju, zatresli su mi se prozori. Sišao sam i vidio da gori auto. Dok je gorjelo, još se čulo nekoliko detonacija”, rekao je stanar ulice za Index.

Vozaču se tijekom vožnje zapalio radio.

“Ostao je u autu i gledao kako gori. Rekao sam mu da odmah izađe. Kad je izašao, eksplodiralo je. Počelo je gruvati, u jednom trenu je bio vatromet. Uzeli smo četiri vatrogasna aparata i počeli gasiti, ali nije bilo pomoći”, ispričao je stanar.

Stigla su jedna vatrogasna kola, a vatrogasci su ubrzo ugasili požar, no automobil u kojem je izbio požar je gotovo potpuno uništen.

Komentari