Otkriven program zagrebačkog Adventa! Evo što je konačna odluka o klizalištu i kućicama

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Popriličan broj kontroverzi pratio je ovogodišnji zagrebački Advent. Od početnih najava da ga zbog štednje neće biti, pa sve do najava da se omiljeno klizalište ove godine neće otvoriti.  Potonje se nažalost pokazalo točnim, jer ove godine neće biti ništa od klizanja na Tomislavcu, ispred Glavnog kolodvora. Uz to, iz Turističke zajednice su poručili da neće biti ni popularnih kućica koje su svake godine Zagrepčanima i turistima nudile sezonski izbor domaćih ugostitelja.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Tema: igračke!

Advent Zagreb ove godine će se održati od 27. studenog i trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima sve do 7. siječnja. Prva lampica zapalit će se u 17 sati, 27.11., na glavnom Zagrebačkom trgu, ispred Manduševca, a nakon toga će se zapaliti i svijećica na Zrinjevcu, ali i u 19 sati.

Iz Turističke zajednice, poručuju kako će nas Advent Zagreb 2021. projektom Virtualne igračke vratiti u vrijeme djetinjstva kroz dugu tradiciju ručno izrađenih igračaka koje su obilježile vrijeme odrastanja mnogih od nas te ćemo imati prilike ponovo se poigrati s njima uz pomoć pametnih telefona.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Isto tako, nastavit će i s projektom Svjetlost Adventa gdje s odabranim institucijama na Gornjem gradu ukrašavaju njihove prozore u blagdanskom duhu.

Šest novih programa

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Turistička zajednica predstavila je šest novih programa koji zamjenjuju postojeće poput klizališta i kućica na Zrinjevcu. Ove godine to će biti Advent u LADU, Christmas Garden u Akademiji likovnih umjetnosti (ALU), Adventovo na Katarincu, Zagreb Jingle Mingles u suradnji sa zagrebačkim ugostiteljima, Advent u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika u suradnji s obrtnicima te Advent u zagrebačkim hotelima.

Više od 120 koncerata

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice, najavila je kako će se samo na Zrinjevcu održati čak 13 koncerata poznatih izvođača i to svakog petka, subote i nedjelje. Dok će se sveukupno održati 14 glazbenih programa s ukupno 129 koncerata.

Između ostaloga nastupit će i Zagrebački solisti, Zagrebački komorni orkestar i brojni drugi vrhunskih hrvatski glazbenici, kao i mlade zvijezde pred kojima je budućnost.

15 lokacija u gradu, tri milijuna i 300 tisuća kuna prihoda

11.11.2021., Zagreb – U Hotelu Sheraton odrzano je predstavljanje manifestacije Advent u Zagrebu.
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Turistička zajednica, zajedno s partnerima, prigodno će urediti 11 lokacija u Donjem gradu: Trg bana J. Jelačića, park Zrinjevac, Trg J.J. Strossmayera, Trg kralja Tomislava, Europski trg, prolaz Oktogon, Trg Republike Hrvatske, Trg Mažuranića, Matica hrvatskih obrtnika, ALU i Tunel Grič te četiri u Gornjem gradu: Trg sv. Marka, park Bele IV., plato Gradec te Strossmayerovo šetalište zapad.

“Na iznajmljenih 70 kućica prihod je tri milijuna i 300.000 kuna, a 2019. je prihod na 220 kućica bio 900 tisuća kuna,” iznio je podatke gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Komentari