OTKRILI APSURDNU RUPU U ZAKONU: Evo kako izbjeći plaćanje parkirne karte i dolazak pauka!

Facebook/ ILUSTRACIJA

Na prostoru šireg centra nedvojbeno nalazi premalo parkirnih mjesta, a karte u garažama su preskupe kao i one dnevne karte ili bolje rečeno kazne koje izdaje Zagrebparking.

Nije tajna kako u našim Zakonima rupe postoje, a još je manja tajna kako ih može prepoznati i pronaći svaki laik. No, zanimljivo je s vremena na vrijeme vidjeti na koje načine se ljudi “tuku” sa sustavom. Jedan takav primjer pojavio se u centru grada i pogađate ima veze s parkingom, bolnom točkom središta grada.

Na prostoru šireg centra nedvojbeno nalazi premalo parkirnih mjesta, a karte u garažama su preskupe kao i one dnevne karte ili bolje rečeno kazne koje izdaje Zagrebparking. No, jedan se ugostitelj, a oni, usput, najviše trpe zbog manjka parkirnih mjesta, snašao na vrlo zanimljiv način. Naime, on je našao načina kako da rezervira jedno mjesto pred svojim objektom, a pritom i uštedi 500 kuna. Na parkirno mjesto pred svojim lokalom postavio je neregistrirani skuter.

Jedan se vozač, koji do tada nije bio upoznat sa smicalicom, pokušao pakirati na to mjesto, ali onda je naišao na nešto zaista apsurdno. Iz restorana su mu poručili kako oni plaćaju skupu dnevnu kartu za taj skuter, ali vozač se nije dao smesti i odmah je napomenuo kako se karta ne može kupiti ako vozilo nije registrirano. Vozač je tada zaprijetio djelatnicima lokala da će im pozvati pauka, ali oni su mu ležerno kazali neka ih zove, prenosi Večernji.

Odgovor koji je dobio iz Zagrebparkinga bio je i više nego komičan. Naime, oni ne dižu skutere niti neregistrirana vozila, ali ipak ga se može prijaviti prometnom redarstvu. Samim time svatko tko se služi ovom taktikom “čuvanja mjesta” može izbjeći kaznu od 500 kuna koliko stoji izlazak pauka po vozilo.

Na koncu vozač je nazvao prometne redare, ali kako je predugo zaustavljao promet boreći se za svoje parkirno mjesto, napustio je lokaciju. Iako nije poznato jesu li vlasnici dobili kaznu za skuter, nejasno je i kako je ona napisana budući da skuter nema registraciju, što bi moglo značiti kako su se i za tu kaznu izvukli.

 


Komentari