OTKAZI U HOLDINGU? Tomašević: ‘Moguće je da nekome s rukovodeće pozicije ponudimo posao smetlara’

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Gradonačelnik Tomislav Tomašević u 2022. godini nastavio je s redovnim konferencijama koje se održavaju utorkom u prostorijama Gradske uprave.

Na samom početku, pohvalio se ugovorenim projektima iz Fonda solidarnosti.

Četiri puta više projekata iz Fonda solidarnosti

“Stanje 4. lipnja što se tiče ukupno prijavljenih projekata za obnovu iz Fonda solidarnosti EU bilo je 479 milijuna kuna. Ukupno je bilo ugovoreno 137 milijuna kuna. Danas, 3. siječnja prijavljeno je četiri puta više, što je milijarda i 836 milijuna kuna. Ugovoreno je 719 milijuna kuna”, kazao je Tomašević.

Potom je govorio o preustroju Gradske uprave te poručio da se broj ureda s 27 smanjio na 16, što je bilo najavljeno u 2021.

“Spojeni su gradski ured za financije i javnu nabavu, a v.d. pročelnica ostaje ista dok se ne završe natječaji kao i u svim ostalim uredima koji su spojeni. Spojen je i gradski ured za socijalnu zaštitu s onim za branitelje i zdravstvo pročelnica trenutno ostaje Romana Galić”, objasnio je gradonačelnik i dodao da će Odluka za preustroj omogućiti raspisivanje natječaja za preostale pročelnike.

“Rješavamo problem s glomaznim otpadom”

Dotaknuo se i gospodarenja otpadom te istaknuo da su sve dozvole izdane, a reciklažna  dvorišta se prazne.

“Ne bi više trebalo biti problema s odvozom glomaznog otpada”, smatra Tomašević.

Uslijedila su pitanja novinara, te je Tomašević odmah bio upitan o otkazima u Holdingu. Najavljeno ih je oko 500, a gradonačelnik je danas potvrdio da je dijalog sa sindikatima počeo još u studenom, a sada je u tijeku formalno savjetovanje. Ustvrdio je da je višak u administraciji.

O otkazima u Holdingu

“Vjerujem da će se dio radnika zadovoljiti i otpremninama”, dodao je.

Na pitanje o reorganizaciji poručio je da će ljudima za koje se utvrdi da su višak u administrativnim poslovima biti ponuđena mjesta u operativnim službama, što se odnosi i na rukovodeće kadrove. Slijedom toga, dobio je upit novinara je li moguće da se nekome s rukovodeće pozicije ponudi posao smetlara, Tomašević je rekao da da.

Smanjivanje koeficijenata u Holdingu kratko je komentirao i poručio da je to neodrživ trend i da megatvrtka gubi stotine milijuna kuna godišnje, a ukupni dug iznosi preko pet milijardi kuna.

Grad će davati puno manje novaca za Snježnu kraljicu

Najavio je i da će financiranje Snježne kraljice od strane Grada biti znatno smanjeno, ali da će se ulaganja u turizam nastaviti.

“Vidjet ćemo s Hrvatskim skijaškim savezom, ali uz financijsko stanje u Zagrebu, to više neće biti moguće da Snježna kraljica dobiva puno više od drugih sportova”, izjavio je Tomašević.

Najavio je i veliki program financiranja unutar Aglomeracije Zagreb. Riječ je o zamjeni starih vrelovodnih cijevi, a taj program bi trebao biti realiziran u 2022. i 2023. godini. Na pitanje oko gradnje bolnice u Blatu, Tomašević je poručio da je dogovoreno da projekt ide dalje te da će Grad maksimalno pomoći i biti partner državi u tom projektu.

Komentari