Otkazano svjedočenje Mile Horvat: Zaštićena od pitanja u kakvim je odnosima bila s gradonačelnikom

Biljana Gaurina / Boris Kovacev / CROPIX

Na suđenju Milanu Bandiću u aferi Agram danas je trebala biti saslušana Mila Horvat.

Međutim, USKOK, odvjetnici i sud su se složili da nema potrebe za saslušavanjem voditeljice kojoj je Grad Zagreb plaćao automobil za odlazak na liječenje u Beč i odlaske u šoping, sudeći prema snimkama prisluškivanih telefonskih razgovora, piše Index.

Odustajanje od saslušanja svjedoka nije neuobičajeno ako ni obrana ni tužiteljstvo nemaju primjedbi na iskaz dan u istrazi. No ovim manevrom je Mila Horvat zaštićena i od pitanja u kakvim je točno odnosima bila s Milanom Bandićem kada joj je on velikodušno govorio da samo ode u šoping i kupi si skupocjene cipele.

Na jednoj snmici iz 2014. godine, Bandić sugerira Mili Horvat da ih vozač odvede u centar kod opere u Beču da kupe Lois Vuitton cipele te da će on sve refundirati. Nakon što mu voditeljica kaže da nemaju toliko novca sa sobom, Bandić im je predložio da kupe karticom.

Optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika i njegovih suradnika te poslovnih partnera gradskih tvrtki USKOK je sudu predao još sredinom prosinca 2015. godine. Sedam točaka optužnice za štetu gradskom i državnom proračunu sud je potvrdio u ožujku 2018., a tri su točke tada tužiteljstvu vraćene na doradu. Krajem ožujka, optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda je obustavilo postupak protiv Bandića u dijelu optužnice koji ga je teretio za štetu Državnom proračunu zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon predsjedničkih izbora 2010.

Na početku suđenja za potvrđeni dio optužnice Bandić je, kao i njegovi suoptuženici, kazao da se ne osjeća krivim.

Isto su ponovili i bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić, vlasnik CIOS-a Petar Pripuz, bivši direktor ZET-a Ivan Tolić, direktor Čistoće Miljenko Benko, zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka Rožanković Uremović, direktor građevinske tvrtke Bramgrad-projekt Branko Mihaljević, nekadašnji pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco te glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.

Optužnicom su bili obuhvaćeni i gradonačelnikov suradnik Dragutin Kosić te bivši direktor zagrebačke plinare Ante Dodig koji su nakon priznanja nedjela i nagodbe s tužiteljstvom sporazumno osuđeni na uvjetne kazne.


Komentari