Osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama: Sve je počelo s jednim gramom

Foto: Policijska uprava zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine marihuane, kokaina, amfetamina i MDMA nakon čega je tako pribavljenu drogu vagao, miješao s punilima i prepakiravao u stanu na području Trešnjevke, da bi potom tako pripremljenu drogu preprodavao na ilegalnom tržištu.

Naime, 13. ožujka oko 12.25 sati na području Trešnjevke, policijski službenici su osumnjičenog zatekli u neovlaštenom posjedovanju 1 grama marihuane.

Obavljenom pretragom stana kojim se 29-godišnjak koristio pronađeno je 12 grama marihuane pakirane u staklenku, 38 grama kokaina pakiranog u četiri plastične vrećice, 96 grama amfetamina pakiranog u plastičnu vrećicu, 12 tableta MDMA pakirano u plastičnu vrećicu, 2 grama MDMA pakirano u plastičnu vrećicu, digitalna vaga za precizno mjerenje mase i 242 grama praškaste materije nepoznatog kemijskog sastava (punila) pakirane u dvije plastične vrećice.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu.

Na području Policijske uprave zagrebačke u posljednja 24 sata evidentirana su 24 kaznena djela: jedno razbojništvo, razbojnička krađa, osam teških krađa provaljivanjem, 11 krađa i tri ostala kaznena djela.

Komentari