Oštetili HŽ infrastrukturu za šest milijuna kuna iznajmljivanjem motornih drezina po umanjenoj cijeni

Foto: Facebook/ HŽ

Zagrebačka policija osumnjičila je trojicu čelnih ljudi i dvoje zaposlenika HŽ infrastrukture za zlouporabe u gospodarskom poslovanju teške šest milijuna kuna, zbog sumnje da su drugoj tvrtki 2014. i 2015. iznajmljivali teške motorne drezine po nižoj cijeni.

Iznajmljujući derezine po cijeni nižoj od one što je propisala uprava osumnjičeni su HŽ infrastrukturu navodno oštetili za oko šest milijuna kuna, dok je tvrtka koja je unajmljivala vozila ostvarila korist u istom iznosu, izvijestila je zagrebačka policija ne navodeći imena osumnjičenika ni tvrtki povezanih sa zlouporabama.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeni su 68-godišnji pomoćnik direktora za elektrotehničke sektore, 64-godišnji direktor podružnice te tvrtke i njegov zamjenik, također 64-godišnjak, te 56-godišnji i 34-godišnji zaposlenici.

Osumnjičeni pomoćnik direktora za elektrotehničke sektore navodno je u siječnju 2014. godine neovlašteno potpisao Ponudu za najam teških motornih drezina prema drugoj tvrtki u kojoj je navedena niža cijena jediničnog najma od one koja je propisana odlukom uprave.

Sumnja se također da je 2014. i 2015. 64-godišnjaki direktor zajedno sa svojim zamjenikom, također 64-godišnjakom, ovjerio podloge za izradu računa za navedene usluge, a koje je prethodno obračunao 56-godišnjak dok je obračun kontrolirao osumnjičeni 34-godišnjak.


Komentari