Ostavljeni na zagrebačkim ulicama: Više od 200 pasa čeka novi dom

Ovo ljeto na zagrebačkim je ulicama ostavljeno nešto više pasa nego proteklih godina. Zbog toga je na skrbi Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba trenutačno čak dvjesto dvadeset pasa. O pedesetak pasa u svojim se domovima brinu volonteri, a ostali su smješteni u Skloništu u Dumovcu.

Među psima koji su na privremenom udomljenju, najviše je štenaca, no tu su i stariji psi koji trebaju posebnu skrb.

Među njima je i Višnja, kujica stara oko pet godina koja je prije mjesec dana u zastrašujućem stanju pronađena kako luta zagrebačkim ulicama. Zahvaljujući velikom trudu Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, privremene udomiteljice Višnje Deči i Skloništa kujica se odlično oporavlja. Sada je spremna za novi dom.

Kujicu smo pronašli bez dlake na većem dijelu tijela, bolesnu i zapuštenu. U međuvremenu je učinjeno sve što se moglo poduzeti, a Višnja ni u jednom trenutku nije gubila vjeru u ljude. Pas je to koji će u novi dom donijeti zahvalnost i mnogo ljubavi. Zato pozivamo građane zainteresirane za njezino udomljenje da nam se jave. Pravi je trenutak da se veže za, kako mi volimo reći, svojeg čovjeka, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

Višnja
Višnja

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dumovec

Višnja je normalnog sluha, ali izuzetno slaboga vida. Njezin udomitelj trebao bi biti svjestan njezina stanja i savjestan u brizi o njoj. Za njezin psihološki razvoj izuzetno je važno da je riječ o pozitivnom čovjeku. Naime, on je treba motivirati, a ne nad njom tugovati.

Građani zainteresirani za udomljavanje Višnje ili nekog drugog psa iz Dumovca, dodatne informacije mogu dobiti u Skloništu i Životinjskom kutku (Vlaška 105, Zagreb).

www.dumovec.hr


Komentari