‘OSTATAK HRVATSKE TREBAO BI SE UGLEDATI NA ZAGREB’: U ovome Zagrepčani prednjače pred ostalima

Foto: Zagreb.info/Ilustracija

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ivana Pavić Šimetin, zaključila je da bi se i ostali gradovi u Hrvatskoj trebali ugledati na metropolu. Govorila je o odazivu na cijepljenje.

“Zagreb vodi u cijepljenju, što je počelo u prvoj fazi cijepljenja kada su bili cijepljeni zdravstveni djelatnici i djelatnici u domovima. Imamo ih puno, pa je to dulje trajalo, a kada su oni cijepljeni, nastavio se izvrstan odaziv. Ostatak Hrvatske trebao bi se ugledati na Zagreb, gdje ima više cijepljenih drugom dozom nego što ih je u nekim županijama s prvom dozom”, rekla je Pavić Šimetin za HRT.

Zagrepčani su se cijepili i danas u Školi narodnog zdravlja “Andrija Štampar”. Zbog velikog interesa cijepljenje je trajalo i poslije 19 sati. U redu se čekalo i po 15-ak minuta.

Pavić Šimetin govorila je i o višku cjepiva.

“To je rješavano tako da su ta cjepiva ustupljena drugim zavodima koji su u tom trenutku imali veću potražnju za cjepivom”, pojasnila je Capakova zamjenica.

Rekla je i kako se u Europi razmišlja o uvođenju obaveznog cijepljenja te da i Hrvatska gleda i prati što ostale zemlje rade.

Oni koji su još nisu cijepili, a žele to učiniti bez naručivanja, to mogu napraviti na nekoliko punktova u Gradu Zagrebu.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar poručili su kako se građani mogu cijepiti s Janssenom koji se prima u samo jednoj dozi.

“Građani cjepivo bez prethodnog naručivanja mogu primiti na jednom od tri punkta za masovno cijepljenje, a to su Dom sportova, sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina i sportska dvorana Srednje škole Jelkovec u Sesvetama od utorka do petka od 8 do 12 sati, a u subotu, 17. srpnja 2021. godine samo na Zagrebačkom Velesajmu u vremenu od 8 do 12 sati”, izvijestili su iz Štampara.


Komentari