‘OSTAT ĆE ENIGMA ČIJA JE BILA IDEJA’ Lovrić stao u obranu Pavičić Vukičević, ‘To je odluka odgovorne gradonačelnice!’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Pročelnik zagrebačkoga Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić komentirao je prijedlog nošenja maski na otvorenom.

“Neodgovorno je donijeti takvu odluku, a da najodgovornija osoba za upravljanje gradom takvo što ne zna. Sasvim sigurno da ta odluka nije dobra i da ona nije potrebna u ovom trenutku kada su u pitanju epidemiološke mjere u Gradu Zagrebu. I zamjenica je donijela jedinu moguću odluku, a to je da preuzme sama vođenje zagrebačkog Stožera civilne zaštite i da povuče tu odluku”, objasnio je Lovrić za N1.

Rekao je kako postoje neke informacije da je to bilo u dogovoru s članovima Nacionalnog stožera, a da gradski to samo predloži.

“Vidjeli smo da su se iz Nacionalnog stožera ogradili na neki način od te odluke. Ostat će pomalo i enigma tko je to i zašto donio”, rekao je.

Lovrić je dodao kako bi bilo vrlo neodgovorno kada bi se epidemiološke mjere donosile zbog kampanje pa takvu ideju odbacuje.

“Opoziv mjera nije zbog kampanje nego zato što to ometa normalan život grada i funkcioniranje građana. Ova sinoćnja odluka je samo odluka odgovorne gradonačelnice, a nije sigurno motivirana političkim razlozima”, zaključio je.

Podsjetimo, iako je bilo najavljeno kako će Stožer civilne zaštite Grada Zagreba predložiti obvezno nošenje maski na otvorenom, od toga se ipak odustalo. Pavičić Vukičević sazvala je izvanrednu konferenciju, smijenila stožer pa odlučila kako od maski na otvorenom neće biti ništa.

Komentari