‘OSTALI SU KOKOŠARI’ Juričan otkrio tko je najveća ‘riba’ od privedenih u akciji USKOK-a

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Zagrebački redatelj Dario Juričan često se osvrće na aktualne događaje na političkoj sceni. Ipak, najviše je poznat po britkim kritikama usmjerenih na pokojnog gradonačelnika Milana Bandića. S obzirom na to da je o njemu režirao i film “Kumek” koji je postigao veliki uspjeh, Juričan je dobro upućen i u problematiku u Holdingu i Gradskoj upravi. Za N1 televiziju dao je svoj komentar na uhićenja Uskok-a, a osvrnuo se i na Bandića.

Osvrnuo se i na pokojnog bivšeg gradonačelnika Bandića.

“Nikad se ne treba zaboraviti, da je taj gradonačelnik crpio moć iz izbornog legitimiteta i većina koju je imao u skupštini. Podaci i akcije pokazuju da je to prije svega bio jedan kriminalac. On je crpio moć iz legitimnih izbora, koje je onda zapravo upotrebljavao. On bi mjesec dana prije izbora napravio make-up cijelog grada kako bi mogao pričati da radi za građane”, izjavio je Juričan.

Kada je riječ o uhićenjima, ističe da Uskok-u neće biti jednostavno pohvatati sve konce.

“Prva stvar, ono što je dobro da je mreža bačena široko. Zasad u toj mreži, ako imamo neka tri činovnička ešalona, ovo je po meni jedan treći ešalon. Najveća riba je sigurno ravnatelj HRT-a. Ta mreža još sigurno nije bačena po Holdingu. Ovi ljudi koji su uhićeni u drugom valu su kokošari. To su iznosi po 5-10 tisuća eura. USKOK je primijenio metodu lijepka koji se širi. To je jedna dosta složena i velika akcija i zato pretpostavljam da je toliko dugo trajala jer se ta mreža stalno širila”, zaključuje Juričan.

Komentari