Osobe s invaliditetom jutros su krenule na besplatno ljetovanje u Novi Vinodolski

Grad Zagreb

Jutros je na sedmodnevno ljetovanje u Novi Vinodolski otputovalo 100-tinjak korisnika udruga za osobe s invaliditetom u organizaciji Grada. Osim odmora, za njih je isplaniran rehabilitacijski i rekreativni program uz stručnu pratnju, javlja HRT. 

Da im sigurno neće biti dosadno kaže Tomislav koji već godinama odlazi na ova ljetovanja pa se uvijek i dobro pripremi.

“Isplanirali smo kupanje, ali i talent show koji se tamo organizira. Natjecao sam se u glumi. Kada sam odglumio Maricu Hrdalo svi su popadali od smijeha. Ove godine pripremam skeč od Željka Pervana”, rekao je za HRT.

Na mjestu sastanka nije se pojavio gradonačelnik Bandić, već je skupinu put ispratila zamjenica gradonačelnika Olivera Majić koja je istaknula da se ovakvim programima ljetovanja nastoji poboljšati život osoba s invaliditetom.

“Stotinu naših korisnika danas odlazi u Dom Crvenog križa u Novi Vinodolski. Odabrani su temeljem udruga pa 21 korisnika šalje Udruga Ozana, a 79 je iz krovne Udruge osoba s invaliditetom”, rekla je.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić rekla je da ove godine putuje 400-tinjak korisnika

“Imaju tri besplatna obroka, međuobrok, aktivnosti. Ono što je važno idu s pratnjom, imaju osiguranu zdravstvenu zaštitu , znači sve ono što je potrebno za jedan siguran boravak naših korisnika”.

Inače, u proteklih 16 godina na ovakve programe odmora za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju putovalo je više od 5 200 korisnika, za što je Grad izdvojio oko 4 milijuna i 700 tisuća kuna, piše HRT.


Komentari