Osobe s amputacijom imat će priliku učiti trčati uz poznatog trenera Marija Mlinarića

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Udruga osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) drugu godinu zaredom organizira “Trkački kamp START 2019.“ s ciljem pružanja mogućnosti i podrške osobama s amputacijom, kako bi mogle provoditi aktivan stil život i preuzeti odgovornost o svom zdravlju. Riječ je o hvalevrijednoj manifestaciji u sklopu koje osobe s amputacijom donjih ekstremiteta imaju priliku učiti trčati.

Prvi dan kampa održat će se u subotu, 25. svibnja, u Atletskoj dvorani Zagreb na Zagrebačkom velesajmu, dok je nedjelja, 26. svibnja, rezervirana za druženje i trening na zagrebačkom Jarunu uz poznatog hrvatskog kondicijskog trenera i voditelja Marija Mlinarića.

„Organiziranjem Trkačkog kampa START želimo omogućiti osobama s amputacijom da uz pomoć suvremenih sportskih ortopedskih pomagala sudjeluju aktivno u tjelovježbi jer vjerujemo da ona povećava samopoštovanje, potiče neovisnost i poboljšava kvalitetu života. Osobe s amputacijom svakodnevno se susreću s poteškoćama u ostvarivanju različitih prava, obrazovanju, zapošljavanju, prostornim i komunikacijskim preprekama, stoga ovakvim događanjima želimo osvijestiti javnost, ali i donositelje politika o njihovim potrebama“, poručila je predsjednica UAZ-a i višestruko nagrađivana paraolimpijka Ana Sršen.

Trkački kamp START je manifestacija tijekom koje osobe s amputacijom donjih ekstremiteta uz podršku multidisciplinarnog tima atletskih trenera, trkača, fizioterapeuta i ortopedskih tehničara imaju priliku učiti trčati uz pomoć suvremenih sportskih ortopedskih pomagala, koja nadomještaju tjelesno oštećenje i omogućuju integraciju u sportski aktivan život.

Udruga UAZ poziva osobe s amputacijom da se uključe u ovakve i slične projekte kojima je cilj ukazati na mogućnosti koje mogu ostvariti ako im se pruži prilika. Više o Udruzi na: www.amputirani.com.hr.


Komentari