Osnovnoškolci prvi zvali vatrogasce zbog požara u Sarajevskoj: ‘Bili smo pred školom, zabavljali se i onda smo vidjeli crni dim kako ide’

Foto: Čitatelj Zagrebinfo

Požar u reciklažnom dvorištu na području Novog Zagreba, uznemirio je građane u prijepodnevnim satima. Ipak, zahvaljujući brzoj reakciji djece i vatrogasaca požar je ugašen te nitko nije ozlijeđen.

“Požar u reciklažnom dvorištu na adresi Sarajevska cesta u Zagrebu je lokaliziran, a u tijeku je raskapanje i dogašivanje. Požar otpada zahvatio je površinu od oko 150 m2. Na terenu je Javna vatrogasna postrojba s 21 vatrogascem i šest vatrogasnih vozila, Dobrovoljna vatrogasna društva Botinec, Hrašće i Sveta Klara, Policijska uprava zagrebačka i Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Uzrok požara bit će poznat nakon policijskog očevida”, priopćili su ranije tijekom dana iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Hrabri učenici iz obližnje osnovne škole, pozvali su vatrogasce kada su ugledali dim.

“Kad smo bili pred školom, zabavljali smo se, onda smo vidjeli crni dim kako ide. Moja prijateljica Lorena je zvala vatrogasce pa smo došli još bliže, vidjeli smo da je jedan veliki požar bio”, rekao je za Novu TV desetogodišnji Natan.

Iz Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba tvrde da opasnosti za mještane tog područja nema jer je dim otišao gore u atmosferu.


Komentari