Osnovana Udruga ‘Djeca ljubavi’: ‘Roditelji, poslušajte tihi vapaj svog djeteta!’

pitajmamu.hr

Udruga je osnovana s ciljem da potakne roditelje da zaborave međusobne razmirice i usredotoče se isključivo na dobrobit svoje djece.

Majke koje su prošle mučne rastave braka, borbe s institucijama uključenima u iste te mukotrpne bitke za skrbništvo nad djecom osnovale su udrugu pod nazivom “Djeca ljubavi”. Njihova Udruga osnovana je s ciljem da potakne roditelje koji su se odlučili na rastavu braka da zaborave međusobne razmirice i usredotoče se isključivo na dobrobit svoje djece.

Priopćenje Udruge prenosimo u cijelosti:

Udruga „Djeca Ljubavi“ je udruga osnovana sa ciljem da se ljubav prema djetetu stavi na prvo mjesto te da potakne roditelje koji se razdvajaju da zaborave međusobne razmirice i usredotoče se isključivo na dobrobit svoje djece.

Djeca su naša najveća ljubav i naš život, a ne samo broj ili predmet što nažalost postanu institucijama nakon razdvajanja roditelja.

Cjelokupna aktivnost Udruge „Djeca Ljubavi“ zasniva se na odredbama Konvencije o pravima djeteta, te na potrebama, interesima i željama djece. Želimo zaštiti prava djece i boriti se za njih ljubavlju, ali i svim dostupnim zakonitim sredstvima.

Kroz udrugu želimo promicati prirodnu i iskonsku važnost i ulogu roditelja, te važnost oba roditelja u skrbi i odgoju djeteta sa naglaskom da prava djeteta uvijek budu ispred prava roditelja. Sukladno tome cilj Udruge je i osvješćivanje roditelja koji se razdvajaju da ljubav prema djetetu mora biti na prvom mjestu uz naglasak na shvaćanje pojma „dobrobit djeteta“, te osvješćivanje institucija koje odlučuju o djeci nakon razdvajanja roditelja da ne izjednačuju roditeljske odnose gdje je prisutno psihičko ili fizičko nasilje sa roditeljskim odnosima gdje nasilja nema.

Ovime udruga želi poručiti da je potreban individualni pristup svakoj obitelji, bez generaliziranja obiteljskih odnosa. Udruga se zalaže za dobrobit djeteta i u smislu da dijete treba imati maksimalnu stabilnost i sigurnost uže obitelji i doma, socijalno okruženje (škola, vrtić, prijatelji, aktivnosti) te dnevnu rutinu koja je potrebna za emocionalni i psihološki razvoj djeteta.

Djelatnost udruge zasniva se i na aktivnom sudjelovanju u praćenju i poboljšanju zakonske regulative te provedbi iste u relevantnim institucijama, radi učinkovitijeg rješavanja problema s naglaskom na zaštitu prava djece, individualizaciju obiteljskih odnosa, distinkciju nasilnika i žrtve u obiteljskim odnosima i sprečavanje sekundarnog nasilja. Udruga nudi psihosocijalnu pomoć, podršku i savjetovanje obiteljima, roditeljima, djeci, mladima i žrtvama obiteljskog nasilja.

Želimo poručiti svim roditeljima koji se razdvajaju da svoje interese, potrebe, želje i prava stave iza ljubavi prema svojoj djeci i iza prava djece, te da se probaju staviti u poziciju svoga djeteta koje u postupku razvoda i razdvajanja bivših partnera najviše pati.

Apeliramo na roditelje da poslušaju unutarnji tihi vapaj svog djeteta za mirnim i sretnim životom ispunjenim ljubavlju oba roditelja.

Nijedno dijete ne može biti sretno dok mu roditelji vode „ratove“, međusobno, po Sudovima, Centrima za socijalnu skrb i ostalim institucijama.

Naša djeca zaslužuju vesele i vedre roditelje, te apeliramo na zdrav razum oba roditelja.

Mislimo na našu djecu i stavimo njihovu sreću na prvo mjesto!

Uvijek imajmo na umu: naša djeca su nastala iz naše ljubavi! Zaštitimo prava djece ljubavlju!”, stoji u priopčćenju koje potpisuje predsjednica Udruge, Vesna Gota.


Komentari