Osnovana gradska zajednica HKS-a Grada Zagreba

Instagram/@antonija_lotr

U Zagrebu je u utorak, 14. svibnja 2017., osnovana Gradska organizacija HKS-a Grada Zagreba koja je svojim kompletiranjem i brojnošću potvrdila status jedne od organizacija koje čine okosnicu stranačkog djelovanja. Zboru članova nazočio je i predsjednik Hrvatske konzervativne stranke Marijan Pavliček, predsjednik Koordinacije udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Franjo Šoljić te predsjednik gradske četvrti Podsuded Vrapče Dejan Kljajić.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika HKS-a i gostiju, utvrđivanja dnevnog reda i nadležnih tijela, pristupilo se izboru vodstva i tijela Gradske organizacije HKS-a Grada Zagreba. Za predsjednika je jednoglasno izabran Draženko Kožul, a za dopredsjednike Petar Cota i Bernard Tomašević. Za tajnika Gradske organizacije Grada Zagreba izabran je Jeronim Čeko. U Izvršni odbor su izabrani Zdenka Farkaš, Ivan Vukoja, Marko Milanović Litre, Boris Nesek, Plamenko Nosić, Ante Ćesić i Krunoslav Perković. Izabrani članovi Nadzornog odbora su: Dane Lozušić, Marija Nović i Renato Kovačević dok su za članove Začasnog suda izabrani Ana Grgić, Ilija Andabak i Andrija Šarić.

Novoizabrani predsjednik Draženko Kožul pozdravio je sve prisutne i zahvalio na povjerenju koje mu je ukazano. U svom obraćanju naglasio je iznimnu važnost jačanja stranke na terenu kao i otvorenost za suradnju sa svima koji žele pristupiti Hrvatskoj konzervativnoj stranci. Kazao je kako upravo potpora i rad na terenu pružaju dodatnu snagu i polet za ostvarivanje ciljeva koji služe za opću dobrobit naših građana.

„Za kvalitetno političko djelovanje ključan je predan i odgovaran rad s građanima. Posvećenost brizi za javno dobro kao i moralno javno djelovanje moguće je samo osluškivanjem i razumijevanjem potreba naših sugrađana, ali i svih stanovnika Lijepe naše. Mlada smo opcija na hrvatskoj političkoj sceni i svijest o tome nam pruža motivaciju da rastemo, razvijamo se i napredujemo. Stoga vjerujemo da će se konzervativizam, kojeg mogu slobodno definirati kao održivost, a kao takav je već i prepoznat u Europi, nametnuti svojom snagom i vrijednostima- čija je zaštita i poštivanje prijeko potrebno u vremenu u kojem živimo“, naglasio je Kožul.

Najavljene su konkretne akcije i planovi za budućnost s ciljem što kvalitetnije pripreme za nadolazeće europarlamentarne izbore kao i izbore za Hrvatski sabor. Naglašeno je kako se Gradska organizacija neće baviti samo temama koje uključuju problematiku Grada Zagreba, nego će se ubuduće nastojati promicati rad i suradnja po pitanju regionalne, nacionalne kao i politike Europske unije.


Komentari