Osjetno zahlađenje: Drastična promjena vremena, upaljen alarm za cijelu zemlju

Došao je kraj iznadprosječno toplom i u većini krajeva prosječno kišovitom ljetu,

Prvi dan klimatološke jeseni  podsjećat će na jesen. Osim povremene kiše i niže temperature, bit će i ponegdje obilnijih pljuskova i grmljavine, na Jadranu i nevera, uobičajenih u ovo doba godine.

Stoga su stručnjaci DHMZ-a objavili niz upozorenja na opasne vremenske prilike i na svojim stranicama i na stranicama europskog MeteoAlarm sustava, osobito za sjeverni Jadran i zapad unutrašnjosti, javlja HRT. Poslijepodne i navečer očekuju se grmljavina i pljuskovi u Slavoniji, Baranji i Srijemu, a lokalno može biti i nevremena. Djelomice sunčano do sredine dana, uz najviše sunčana vremena u Podunavlju, gdje će još biti i vruće s najvišom temperaturom do 31 °C.

U središnjoj Hrvatskoj najviše do 26 °C uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, češćom u drugom dijelu dana, kada je velika vjerojatnost i za mjestimice izraženije pljuskove, grmljavinu, ponegdje i nevrijeme. U gorju i na sjevernom Jadranu bit će obilnijih pljuskova i grmljavine, a mjestimice su moguće i jake nevere. Između kišnih razdoblja bit će i sunčanih, barem kraćih, a najviša temperatura bit će između 24 i 27 °C. U Gorskom kotaru oko 20 °C. Na otvorenom moru puhat će umjereno jugo.

Idućih dana u kopnenom području i idućih dana promjenljivo i nestabilno, s povremenom kišom i grmljavinom, a osobito su u nedjelju još mjestimice mogući obilniji pljuskovi. Sredinom tjedna stabilnije i toplije.


Komentari