Osim Vinogradske i psihijatrijske bolnice Sv. Ivan, na Rebru korona: Zaraženi pacijent došao iz Srbije

KBC Rebro

Na konferenciji za novinare zagrebačkog stožera danas je potvrđeno 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a među zaraženima je i dijete vrtića iz zapadnog dijela grada zbog čega su tete i djeca s kojima je dijete bilo u grupi stavljeni u izolaciju.

Ravnatelj NZJZ-a Zvonimir Šostar je kazao da se otac djeteta vratio iz Kazahstana te da je zaražena cijela obitelj, trudna supruga i još jedno dijete, piše Večernji. Na području Grada Zagreba trenutno je zabilježeno 79 aktivnih slučajeva.

Zaraza je ušla u Vinogradsku bolnicu te u psihijatrijsku bolnicu Sv. Ivan, a pozitivna je i jedna liječnica iz Vinogradske te 20 ih iz psihijatrijske bolnice. COVID-19 ušao je i u KB Dubrava te u KBC Zagreb (Rebro) što je za Večernji potvrdio ravnatelj bolnice. Sinoć je, naime, u bolnicu primljen pacijent s lakšom tjelesnom ozljedom koji je testiran na SARS-CoV-2 i bio je pozitivan. Pacijent je otpušten kući te je obaviještena epidemiološka služba koja mu je odredila mjeru samoizolacije.

“U KBC-u Zagreb poduzimamo sve nužne i neophodne epidemiološke mjere kako bi spriječili ulazak virusa SARS-CoV-2 u bolnički sustav”, rekli su.

Zaraženi pacijent navodno je stigao iz Srbije. Došao je na Hitnu, a iako nije imao temperaturu, liječnici su ga svejedno testirali te je nalaz pokazao da je pozitivan. Šostar je najavio i uvođenje novih mjera. “Neće biti zatvaranja, ali ćemo morati posegnuti i za dodatnim mjerama zaštite jer broj slučajeva jako raste”, rekao je Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

Na konferenciji su otkrili kako će tražiti da maske budu obavezne za zaposlene u ugostiteljskim objektima.

U svrhu zaštite sugrađana od bolesti COVID-19, a prema uputama gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Grad Zagreb krenuo je s podjelom besplatnih zaštitnih maski, priopćili su iz Grada.

Komentari