OSIM NAJMAĐIH I MATURANATA! Zagreb prelazi na online nastavu: ‘Cilj nam je godinu završiti s nastavom u školama’

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL/ Ilustracija

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, uoči sjednice Vlade , najavio je prelazak na online nastavu u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, a službena potvrda iz Grada stigla je u poslijepodnevnim satima ovog četvrtka.

Na inicijativu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Stožer civilne zaštite Grada Zagreba usvojio je na održanoj on-line sjednici predloženi novi model organizacije odgojno-obrazovnog procesa na području Zagreba u novonastalim uvjetima pandemije koronavirusa.

Sukladno prijedlogu, nastava u osnovnim i srednjim školama od 12. do 16. travnja će se organizirati po sljedećim modelima:

• za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola te za učenike završnih razreda srednjih škola prema modelu A,
• za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola te za učenike ostalih razreda srednjih škola prema modelu C, odnosno na daljinu,
• u glazbenim školama prema modelu A i to samo individualna nastava instrumenta za sve učenike.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić smatra da u školama nije dramatična situacija.

 “Mjera je donesena više preventivno, kako bismo eliminirali iznenađenja jer je u općoj populaciji vidljiv porast zaraznosti. To je bio prijedlog ministra obrazovanja, a nam se učinilo razumnim”, objasnio je Lovrić i dodao kako je cilj s nastavom završiti u klupama, te da je bolje sada preći online nego kasnije.


Komentari