‘Osiguraj svoju budućnost’ HANFA raspisala zanimljiv natječaj za srednjoškolce, u igri je vrijedna nagrada

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL/ Ilustracija

Povodom Svjetskog tjedna novca koji će se obilježiti od 22. do 26. ožujka 2021., Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) raspisuje natječaj za učenike srednjih škola na temu „Osiguraj svoju budućnost“. Natječaj je otvoren do 20. ožujka 2021., a na njemu, svojim kratkim video radom, mogu sudjelovati učenici svih srednjih škola u Republici Hrvatskoj. Dodjela nagrade bit će u tjednu obilježavanja Svjetskog tjedna novca.

Natječajem se želi potaknuti mlade da razmišljaju o svojoj budućnosti te da shvate važnost mirovinskog sustava u Hrvatskoj. Videorad učenika treba odgovoriti na temeljna pitanja:

  1. Što je dobrovoljna mirovinska štednja?
  2. Koje su prednosti štednje za mirovinu?
  3. Kakav biste život željeli u mirovini i čime biste to osigurali?

Učenici se pri tome, između ostalog, mogu koristiti informacijama na mrežnim stranicama HANFA-e, te internetskog portala Novac za sutra. Prijavljeni videoradovi moraju biti autorski te mogu biti u obliku glumljenog skeča, rasprave, intervjua, montažnog kratkog filma ili nekog drugog videosadržaja.

Na radovima se ne smiju nalaziti imena, prezimena i ostali osobni podaci autora radova, već samo naziv i mjesto škole koja prijavljuje videorad na Natječaj.

Natječaj je otvoren za prijavu do zaključno 20. ožujka 2021.godine. Videorad se prijavljuje putem poveznice.

Vrednovanje radova izvršit će povjerenstvo od tri člana koje će imenovati Upravno vijeće HANFA-e. Najbolji videorad prema odluci Povjerenstva dobit će vrijednu nagradu – pametnu ploču. Detaljne informacije o proglašenju pobjednika natječaja i online dodjeli nagrade te prezentaciji najboljeg videorada bit će objavljene naknadno, a dodjela nagrade i prezentacija najboljeg rada održat će se 26. ožujka 2021.


Komentari