ORGANIZATORI HODA ZA ŽIVOT PORUČILI TOMAŠEVIĆU: ‘Napokon mora naučiti da se odluke ne mogu retroaktivno ukidati’

Željka Markić i Tomislav Holjevac na press konferenciji (foto: Zagreb.info)

Tiskovni ured Hoda za život, obitelji i Hrvatske održao je press konferenciju kojoj je tema gradonačelnikova zabrana zastava Hoda za život i neistinito informiranje javnosti.

“Za početak pressica je sazvana iz dva razloga, koordinatori Hoda za život najavili su jučer da bi se s jučerašnjim datumom trebale vijoriti zastave Hoda za život. Rješenja su zakonski pravomoćna i sadrže sve što bi trebala sadržavati, a dobili smo rješenje kojim retroaktivno gradonačelnik povlači svoje rješenje, rekao je Tomislav Holjevac iz Hoda za život.

Nacionalna koordinatorica Hoda za život Željka Markić ustvrdila je kako Tomašević nikako da nauči da se stvari ne mogu unatrag povlačiti.

Mi smo kao sve druge manifestacije u Zagrebu tražili da se postave zastave, a nikome o do sada nije palo na pamet da bi stav gradonačelnikov bio da se prema gradonačelnikovom stavu određuju manifestacije

“Živimo u pluralnom društvu, plaćamo poreze i prireze i očekujemo da imamo tretman kao i sve druge manifestacije”, rekla je Markić.

Nismo još ništa dobili na pismeno“, ustvrdila je Markić na novinarsko pitanje jesu li dobili pismenu potvrdu od Grada.

Potrebno je posebno dopuštenje

Ono što su nama rekli da je od 9. svibnja potrebno imati posebno dopuštenje od gradonačelnika da postave zastave svoje manifestacije.

Na pitanje o tome kako je moguće da je tadašnji gradonačelnik Milan Bandić uklonio zastave Pridea i postavio Hoda za život

Markić kaže da je u tome problem jer živimo u pluralnom društvu i da “moraju postojati pravila”.

Zar nije zabrinjavajuće da vi ne vidite zastave, a mi imamo potvrde o postavljanju zastava”, rekla je Markić

“Nadamo se da nećemo noćas dobiti obavijest od grada od promjeni rute”,  zaključila je Markić.


Komentari