ORAH ZAGREB: ‘Prestanite koristiti skupštinu za političke vratolomije’

Facebook

Prateći donošenje proračuna grada Zagreba za 2016. godinu Gradska organizacija ORaH-a Zagreb poziva odgovorne na političku korektnost i poštenje.

Ne ulazeći u dobre ili loše strane proračuna, pozivamo Gradonačelnika i gradske zastupnike da prestanu koristiti Gradsku skupštinu kao poligon za političke vratolomije temeljem kalkuliranja unutar procesa konstituiranja Sabora i Vlade RH. Inzistiramo da počnu raditi u interesu građanki i građana grada Zagreba za što su i dobili mandate.
“Nažalost, svjedoci smo da se na nekoliko posljednjih sjednica klubovi zastupnika okreću poput vjetrenjača ovisno od kuda pušu vjetrovi na državnom nivou. Klub zastupnika HSS i HSLS, nakon osvojenih mandata prije dvije godine, osiguravao je većinu Gradonačelniku uhvativši tako mjesto predsjednika skupštine.’ izjavio je potpredsjednik GO Zagreba Darko Stošić te je pojašnjava kako ‘Uoči izbora u RH, nakon formiranja Domoljubne koalicije, to se mijenja tako da se na proteklim sjednicama ruši rebalans, time pokazavši kako Gradonačelnik više nema većinu. Međutim, na aktualnom satu zadnje sjednice i raspravama po dnevnom redu, sve stranke koje su ušle u Domoljubnu koaliciju prestaju s napadima i seciranjem svega što predlaže Gradonačelnik te postaju konstruktivni.’

Nažalost, obrat se nije dogodio zbog poboljšanja gradonačelnikovih prijedloga, već zbog toga što je njegova stranka Milan Bandić 365 osvojila dva mandata u Hrvatskom Saboru na Parlamentarnim izborima te bi oni mogli biti jezičac na vagi potreban za formiranje Vlade i Sabora.
Bio današnji proračun prihvaćen ili ne grad Zagreb ne zaslužuje takav odnos prema Temeljnom dokumentu za život i razvoj grada u 2016. godini.

“Gradska organizacija ORaH Zagreb još jedanput poziva zastupnike i Gradonačelnika da prestanu kalkulirati i čekati što će odlučiti Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, što će danas odlučiti Božo Petrov I MOST a što Milanović i Karamarko, te počnu raditi u interesu građana koji su ih izabrali.”, stoji u priopćenju Gradske organizacije OraH stranke.


Komentari