OPSADNO STANJE U VELIKOJ GORICI: Deložira se obitelj Vojnović, podršku pružaju Sinčić i Miro Bulj (VIDEO)

DELOŽACIJA

Ovo je već drugi pokušaj deložacije obitelji Vojnović, ali je prije nešto manje od pola godine Borka Vojnović prijetila samoubojstvom ako se deložacija bude provodila.

U srijedu, 1. lipnja u 9 sati ujutro u ulici Slavka Kolara u Velikoj Gorici započeo je novi pokušaj deložacije obitelji Vojnović. Na teren je izašla policija koja osigurava prostor oko stambenog objekta, izašli su i vatrogasci te već po navici i članovi Živog Zida na čelu s Ivanom Sinčićem.

No, osim Sinčića i njegova Živog zida potporu obitelji Vojnović došao je pružiti i Mostovac Miro Bulj koji je pričajući na mobitel kratko poručio kako se njegova stranka bori da se ovakve stvari ne događaju, ali nije htio odgovoriti na upit kako to da baš njegova stranka, koja je na vlasti, zapravo i provodi ovu deložaciju.

Čelnik Živog zida, Sinčić, također je komentirao deložaciju. “U prvom mjesecu imali smo pokušaj deložacije koja je uspješno odgođena, nadamo se da će se i danas to dogoditi. Deseci tisuća građana su žrtve zadruga koje su nelegalno kreditirale uzimajući višestruko vrijednije nekretnine, građani nisu znali da se radi o kriminalu za koji ni danas nema političke volje da se riješi”, kazao je Sinčić.

Inače, ovo je već drugi pokušaj deložacije obitelji Vojnović, ali je prije nešto manje od pola godine Borka Vojnović prijetila samoubojstvom ako se deložacija bude provodila. Tvrdila je da će si prerezati žile i baciti se iz stana.

Spomenimo i kako je obitelj Vojnović žrtva kamatara u Velikog Gorici. Borka Vojnović novac je posudila i vratila, no bilo je prekasno. Stan je u međuvremenu dobio novog vlasnika, piše cityportal.

“Kada sam digla novac i njemu vratila, za što ovdje kod sebe imam potvrdu, on je u međuvremenu na sebe prenio nekretninu da za to nismo ni znali, te je prodao trećoj osobi, što također nismo znali. Nismo mi bili ni na dražbi ni na ničemu. Sad nas žele izbaciti van, a mi nemamo gdje”, kazala je Borka koja nema namjeru napustiti stani ni pod cijenu života.


Komentari