OPREZ, STIŽE NAM OPASNA PROMJENA VREMENA! Ovakvo vrijeme moglo bi drastično šokirati organizam

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Iako se prošloga vikenda predviđalo kako će temperature ovoga tjedna u danu rasti i za 10 stupnjeva, čini se kako će biti još i više.

Posljednjih dana svjedočimo dosta promjenjivom vremenu, jutra su nam toliko hladna da se doslovce tresemo od hladnoće, a već oko podneva želimo skinuti jakne jer temperatura naraste i za 10-ak stupnjeva. Kako dan odmiče hladnoća se vraća i pada ponovno na nulu ili čak ispod nule. Takve drastične promjene temperatura znaju utjecati na zdravlje, ali tih par stupnjeva s kojima smo se borili ovih dana činit će se prihvatljivim spram onog što nam slijedi.

Iako su prošloga vikenda prognostičari predviđali kako će ovoga tjedna dnevna temperatura maksimalno rasti za 10-ak stupnjeva Celzijevih ispostavlja se kako će rasti za kojih četiri do pet stupnjeva više. Tu sada već počinju ozbiljniji problemi jer će nam jutra i dalje biti na oko -1, -2, stupnja, a već oko podneva ili nešto iza podneva biti će i do 12 stupnjeva više.

Prema DHMZ-u najveća temperaturna razlika očekuje nas sredinom tjedna kada će jutarnja temperatura biti oko nule, a maksimalac će ići do 13 stupnjeva Celzijevih.

zagreb vrijeme

Prema mjerenjima weather.com stranice, temperatura bi mogla sezati i do 14 stupnjeva, ali obje prognoze nam potvrđuju kako će ovaj tjedan biti velikih i opasnih promjena u temperaturi.

vrijeme zagreb

>>> OVO UPOZORENJE MORATE PROČITATI! Hladnoće opasne po život, evo čega se morate paziti!


Komentari